La France et un baguette.

Åker som nämnt i tidigare inlägg iväg ikväll, och det blir tåget mot arlanda ikväll, för att vid 06:10 ta flyget till Frankrike för en veckas avkoppling på rivieran. Så tyvär, inga updates under kommande vecka om jag nu inte skulle lyckas få tag i lite teknologi för att uppdatera =)


Sammanfattning, domarlägret Furudal

Hejhej hallå! Idag är det tisdag och första riktiga gången jag har fått tillgång till dator, så jag passar på att skriva om Furudal nu innan det blir alldeles på tok för sent.

Måndag



Här är en del av min utrustning (jag lägger alltid upp grejjerna jag ska packa på sängen så jag vet vad som följer med och inte). Hur mycket skydd och så är alltid upp till var och en. Men till exempel om vi ska ha namn på tröjan eller reklam någonstans är upp till vart och ett av distriktena. Jag gjorde hur som helst klart min packning dagen innan som jag också alltid gör. Detta särskilt då jag vet att jag ska resa tidigt dagen efter (vem vill inte sova längre liksom? =))

Tisdag - 09:00
Den andra domaren anländer till Q8 i Gnarp från Sundsvall. Vi åker på direkten och enligt GPS:en så har vi en effektiv färdtid på 2 tim 55 min. Vi åkte i princip non stop med en kisspaus efter Bollnäs någonstans. Det var en ganska slapp och skön stämning i bilen och vi diskuterade allt mellan älgjakt och hockeydömning.

11:50

Vi kom fram till Furudals hockeyhall i ganska lagom tid. På endast någon enstaka minut anslöt vi oss med domarna från Stockholm. Verkade redan från första blick vara tre grymt härliga grappar måste jag säga! Vi (som nu var en klunga på 5) kikade runt lite på ishallen och sådär, strax efter 12 anslöt vi oss till de 5 andra domarna som hade hittat ledarna Ulf Rådbjer och Peter Lyth.

Efter en snabb genomgång av regler och upplägg av vistelsen så for vi och åt mat i Hockeyborg (hockeyspelarnas internat) och direkt därefter till vandrarhemmet för att göra oss lite hemmastadda.

13:00
Vi körde presentation av alla i gruppen just för att få lite hum av namn och vem som liksom var vem där. (Hade ju bara sett namnen deras på papper innan).

Någonstans innan kvällen så kollade vi på det viktigaste ur DVD skivan "Vägen till elit". Har nog inte så mycket att skriva om den just nu, men är ni nyfikna så se tidigare inlägg! =)

Tisdag - kväll

Under dagen körde vi mest på att lära känna stället och sådär, men på kvällen fick vi en chans att känna på isen och åka lite skridskor, vilket var mycket uppskattat. Hade ju faktiskt inte åkt på nästan 3 månader så det gick lite rassligt, och det med nästan nya skridskor. Vi lirade lite doppboll och sådär. Sedan march i säng därefter vid 23 tiden.

Onsdag - 07:00
Hela gruppen står samlad utanför ishallen och vi tar en kort promenad till bygdens eljusspår. Därefter körde vi en löprunda på 2,5 km. Valfritt tempo, men jag kan säga att jag var imponerad av tempot vi körde på allihopa. Jag kom in som trea i slutet, och var dödsslut, trots att jag tränat i lite över en månad inför det här. Och i stort sett alla kom in strax efter mig med så starkt jobbat grabbar!

08:20

Frukost, Väldigt gott med en rejäl frukost efter en så pass tidig löptur måste jag säga!

10:00

Fys vid "Zätas" atletbana. Ångrar att jag inte tog kort på den, men det kan komma upp lite senare kanske! Vi körde inte banan dock utan cirkelträning. Så det var allt från armhävningar och situps till extrema upphopp! Riktigt påfrestande var det!

12:00
Lunch.

13:00
Teorigenomgång med skriftligt test och diskussion därefter.

på kvällen dömde några av domarna matcher vilket var riktigt roligt och uppskattat!

Torsdag 07:00

Står vi utanför ishallen, och ALLA  domarna gick som om de hade varit med om hemska olyckor.. Träningsvärken sved i exakt varje muskel i kroppen! Så vi tog en lugn promenad på någon kilometer för att komma igång lite.

08:00
Frukost.

09:20

Regel och case (scenario) diskusioner i hela gruppen, väldigt intressanta fall som kom upp, detta är något vi domare borde göra oftare tycker jag! Prata om svåra scenarion osv.

11:00

Fysen idag blev också väldigt lugn... Vi alla var väldigt stela och sega i kropparna, så det var nog bäst =)






På eftermiddagen runt 15:00 åkte vi ring efter båt i denna sjön, mycket skoj!

Därefter var det några som fick chansen att döma sina matcher.

Fredag

Under fredagen dömde alla matcher och blev granskade. Därefter så tog iallafall jag och den min tripmate farväl av alla och for mot hälsinglang och medelpad.

Detta läger har gett mig några av de största erfarenheterna inom dömningen hittils! Både inom regelkunskap, praktiska saker och inte nog med det så har jag ju fått en hel del nya vänner. Jag hoppas verkligen på att få träffa och döma med er alla i framtiden! Lycka till sålänge så hoppas jag vi både ses och hörs ASAP =)

(Har tyvär inte tid med att rätta alla felstav i detta inlägg! Måste med tåget till Arlanda om ett par timmar så det är hög tid att avsluta packningen tror jag)

Updates..

Tjenare! Kan säga att jag är hemma från Furudal men en jäkla träningsvärk. många nya erfarenheter och en hel del nya vänner =)

Jag har ingen möjlighet att göra några längre uppdateringar idag, så de blir nog imorgon eller på måndag. Nu i midsommar ska jag vara ledig ;) Stay in touch!

1 dag kvar

Imorgon så bär det av, vid halv 9 - 9 tiden åker jag och en kille från västernorrland till Fiskens hockeyskola i Furudal. Vi ska vara inskrivna vid 12 tiden därborta så 21 mil lär vi hinna på tre timmar utan några större problem. Det här är en viktig egenskap för att bli en bra domare. Att planera sin resa så man verkligen är i tid till matchen. Vad man bör tänka på är till exempel

* Finns det tillräckligt med bensin?
* Hittar jag dit jag ska?
* Hur långt är det?
* Kommer jag behöva en paus?
* Måste jag äta på vägen för att inte bli hungrig till matchen?
* Om det händer en olycka, har jag marginal att stå i kö då?

Osv osv osv....

Jag har faktiskt ingen aning om vart jag ska, eller, jag vet i stort hur jag ska köra, men jag vet inte vart hockeylägret är exakt. Därför har jag tagit ut adressen och kör med GPS dit =) Funkar oftast, har faktiskt aldrig kört fel med den =)

Nu ska jag börja plocka fram alla grejjer jag ska ha med mig imorron så vi får höras av förmodligen imorronbitti, eller på fredag/lördag om jag inte lyckas skriva från mobilen. hej hej =)





Idag är det fredag..

Skrev som rubrik igår att det var fredag, vilket jag insåg va väääldigt fel haha.. Det är inte lätt att sluta skolan, man tappar ju dagarna helt när man inte är allt för beroende av dagarna..

Men ja, eftersom det är fredag idag så kommer jag åka till Gävle imorgon och ha ett litet studentfirande med kusin eftersom vi gick ut samtidigt och inte kunde fira varann. Kommer hem någon gång på söndag därifrån och är hemma måndag. Sen på tisdag så bär det av till fiskens i Furudal! Gud vad jag längtar ;D Kommer bli riktigt roligt och lärorikt!

Jag känner mig dock inte riktigt i form inför lägret varken kunskapsmässigt eller fysiskt. Men bara man vill så kommer det gå bra ända! Precis som dagens löptur. Den började jäkligt tungt må jag säga, men de magiska orden "jag kan, jag vill, jag orkar" funkar. Och som extra hjälpmedel så hade jag soundtracksen från filmen "Never Back Down" i öronen, vilket var en optimal kombination för att orka.


Fredag

Tjenare allihopa! Nu sitter jag här med löparkläderna på! Tänkte bara göra en uppdatering nu medans jag smälter frukosten =)

Har suttit och rättat mitt prov och försökt lära mig de fel svaren jag hade. Ser därför ut som ett kontor nu på bordet ute på altanen när det ligger pärmar, regelbok och papper till förbannelse där. Menmen, så får det väll vara då!

Nu snart ska jag som sagt ut på en löprunda, det blir samma runda som igår har jag bestämt mig för, just för att den är lagom längd och det är mycket fin natur att se däromkrin.

När jag kommer hem senare så ska jag forstätta att rätta provet för att antingen skriva det nya ikväll ellerimorgon! Nu är det ju trots allt bara helgen och måndag kvar till lägret på fiskens :D Gud vad jag ser fram emot det!


Tekniska problem!

Hallå där! Idag var ingen bra dag i teknikens värld tror jag.. Delar av Gnarp verkar vara utan internet, telefonenlinjen verkar också vara lite sisådär. Och för mig så har datorn krånglat mer än någonsin. Tänkte ladda upp lite bilder hit idag vilket inte går då varken kortläsare eller usb till kameran vill fungera.. Riktigt frustrerande!

Men hursomhelst så kan jag säga att allting som inte har med denna dator att göra har gått bra! Springturen imorse blev ungefär 4 kilometer lång och gick på cirka 12 minuter.. Mådde dock ganska illa efteråt ett tag då jag gjorde en ganska lång slutspurt, men det gick över som tur var =)

Prov #1 gick heller inte så bra haha. Fick 74,5 av 140 frågor (1 fråga = 1 poäng). Men om vi räknar som i skolan så är hälften godkänt och det här är lite över så då blev det ett G. Men det är tydligt att jag inte är bra på frågor som till exempel

(taget ur provet)

"en spelare i lag A avtjänar ett mindre straff. Domaren avvaktar en utvisning på en spelare i lag A. Innan spelet stoppas kastar en annan spelare i lag A sin klubba mot pucken i sin försvarszon, men lag B gör mål innan avblåsning. Vad händer med alla straff?"

eller

"Icing i elitserien. En spelare i det lag som spelat pucken till icing ådöms misconduct. Är spelarbyten tillåtet av samtliga spelare för detta lag?"

Jag kommer ihåg första gången jag gjorde ett sånthär prov. Och blev så arg. Jag frågade kursledaren varför en linjeman som jag, som kommer döma typ U 16 ska kunna svara på såna här frågor. Och faktist nu till förra årets prov, så anpassade man provet till distriktsnivå. För innan detta så hade vi samma prov som hd i elitserien, vilket kändes lite sisådär när man verkligen försökt pluggat regler men knappt är i närheten av att klara det.

Fast för min del så är det annorlunda nu. Eftersom jag vill klättra så långt upp i divisionerna jag bara kan, så är det nog bara att ge sig in i litteraturen och lära sig heeela paketet.

Nu ska jag försöka fixa den här jäkla kortläsaren och ni som faktiskt läst allt detta får ha det riktigt gott tills imorronbitti då jag lär skriva här nästa gång! Hoj på er alla!!

Godmorgon! 08:40

Klockan är strax efter halv nio och jag har som plan att både skriva färdigt det första av mina tre prov. Men innan det så ligger en 45 minuters springtur på schemat. Jag tror att det har slutat regna för tillfället men man vet ju aldrig med detta ruskväder!

Någon frukost har jag inte heller ätit eftersom jag nyligen klivit upp. Men nu när man är i hårdträningsfas så är det ju självklart viktigt att tänka på vad man äter också!

Så till frukost blir det nog en del fil med flingor och banan. Någon macka med ost, gurka och sallad på. Kanske lyxa till det med lite oboy!

 

Med lite motivation så ska jag nog studera "vägen till elit" skivan också. En DVD film som visar möjliga situationer och liknande. Det är ju trots allt mindre än en vecka kvar till domarlägert på Fiskens i Furudal!


Hello!

Tjenare tjenare! Efter att ha bytt domän tre gånger nu så tänkte jag testa blogg.se.. Hoppas på att den inte krånglar, utelämnar inlägg och så vidare. Kan dock säga att redan från början har det varit trubbel med html och grejjer. Nu med lite hjälp så är jag på gång igen!

I den här bloggen kommer jag att skriva en del om hockeydömning och allt däromkring. Men även en del andra saker som lyckas ploppa upp.

Tänkte köra x kategorier som till exempel

"Dömningen"
Här tänkte jag skriva och analysera matcherna jag dömer.

"Nivå"
Här tänkte jag skriva om vilken nivå jag ligger på. Alltså, hur utvecklingen går och hur det går med arbetet uppåt i divsionerna.

"Resan"
När man är ute och åker, ofta och mycket så ser man och upplever en hel del. På de tidigare bloggarna så har det varit en väldigt intressant kategori så den undgås inte här heller!

"På sidan om"
Saker som inte har med ishockeydömningen att göra.

test inlägg!

hej hopp pillesnopp!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0