Analys med mera

Skriver här imorgon efter jobbet på birsta! Orkar verkligen inte ikväll! Gonatt!


Nya domarbagen.

Killen på NOBO ringde mig igår och sa att de fått hem min väska, och att den bara skulle trycka på hälsingedomarnas klubblogotype och sen skicka iväg den.

Men gissa vad! Nu ringde de och sa att ag får hämta väskan hos ombudet för bussgods! Jäklar vad fort det gick måste jag säga! Stor eloge till NOBO!

Region norr

Idag pratade jag med tillsättaren för region norr och som det verkar just nu så kommer jag ha lika stor chans att döma lag i och omkring sundsvall! Huua vad roligt :D

Det är ju så dumt att jag inte gjort så tidigare eftersom jag har längre till närmsta hockeyhall i Hälsingland än vad jag har till Medelpads. Så förhoppningsvis kommer det att blåsas i Sundsvall med snart!

Och en sak till värd att nämna är att de flesta serierna börjar i mitten på oktober eller början på november, så just nu är det väldigt väldigt lugnt på den fronten, vilket för min del är ganska bra då jag delvis väntar in en ny större domarväska då min blivit alldeles på tok för liten!

Nu blir det en  Bauer Carry Hockey Bag som jag kommer att dra runt mina grejor i framöver!







Ny dator!

Hejsan!

Har äntligen köpt en ny dator så nu kommer det bli lättare att vara uppkopplad osv osv! Det blev en Acer Aspire 3750 i slutändan efter många om och men! Sååååå nu är man fattig igen då!


Jag gillar att synas!



Nu när det är höst och mörkt ute så är det viktigt med reflexer!

När jag är ute och springer så använder jag en sån här BAGHEERA reflex jacket och den är skitbra eftersom på kvällarna är det inte mer än 7 - 8 grader och den här jackan är både vind och vattentät vilket gör att det räcker med en T - shirt under den när man springer för att hålla värmen tillräckligt. Det är så jäkla lätt att bli förkyld ute nu så det är jätteviktigt att inte bli kall och blöt!

Viktigt att skydda halsen med tycker jag, för blir den kall får man lätt en inflammation där och då gör det ont, ännu värre om man lyckas bli förkyld på samma gång vilket verkligen inte är ovanligt.

Helgens distriktsdomarkurs.

Det var väldigt väldigt många nya och unga killar med på årets kurs. Vi var ca 20 stycken som deltog och kanske en 5 - 6 stycken som var nya vilket är kanonkul! Kursen började med lite fika, macka och kaffe eller te på lördagmorgonen vid halv 9 tiden. Tim kom och hämtade mig hemma hos mig vid halv åtta sen så var vi påväg.

Lördagen var inte lika jobbig som den brukar vara under kurshelgen, vi körde på mellan 9 och 12 med bland annat mål för kursen, regelgenomgång av både de enklaste reglerna för de nya och sedan även diskussioner om de nya reglerna för de lite mer erfarna domarna och linjemännen.

Vi pratade även en del om de domare och linjemän som verkligen vill satsa på att gå vidare som hockeydomare och klättra uppåt. Det verkar som att de planerar att göra en specifik Division 2 kurs som endast är för de domare i Hälsingland och Gästrikland som satsar och har potential att inom 1 - 3 år kunna döma division 1 som egentligen har de "riktiga" kraven som då påminner om kraven för elit. Och vet ni vad? Jag signade upp mig för att få vara med i utvecklingsgruppen för de domare i distriktet som är beredd att satsa extra hårt på dömningen i vinter och jag är så peeeeeeeeepp!!!!!







Under kursen bodde vi på stadshotellet och åt våra måltider på Gossip Loung and bar nightclub.
Jag var även där förra lördagkvällen efter att jag dömde Sörens el cup på lördagen och tog några öl just för att det var en hemskt tuff och jobbig vecka.

På lördagen till lunch åt vi lasagne vilket var supergott!

Efter lunchen så gjorde vi ett regelprov. Provet som jag tränat på jättemycket under hela sommaren, hade jättehöga förväntningar på mig själv efter provet, var bland de 5 första att bli klar, och var väldigt säker på mina svar hela tiden. Men i slutet så visade det sig att jag bara fick ynkliga 26 poäng av 40.... Blev väldigt besviken där! Men face up och fortsätt, det är inget värre än några siffror på ett papper just nu!

Efter att vi skrivit och gått igenom regeltestet hann klockan bli 3, så vi checkade in på hotellet och bytte om för att gå och kolla på Hudiksvalls J20 lag  spela mot hedemora innan vårt ispass skulle börja.







Faktiskt så tog jag inga bilder på varken ispasset eller hotellrummet, och så blir det ibland! Ispasset var väldigt basic. I princip så gick vi igenom tillvägagånssätt på icing, offside och agerande vid utvisning. Därefter spelade de som ville fotboll på isen.

på kvällen åt vi sedan middag och därefter var det individuell underhållning för alla.

På söndagen så kollade vi på några klipp på förseelser på spelare från elitserien just för att lära oss vad som är vad.
Efter det hade vi ett möte för domarklubben och ännu en gång, vet ni vad?

Jag anmälde mig själv som sponsoransvarig för vår klubb. Vilket betyder att jag har ansvaret för att hitta nya sponsorer och hålla kontakten med vår etablerade sponsor som idar är NOBO Sport!

Jag tror att det här kommer bli den bästa säsongen jag någonsin har haft och jag tror den kommer bli suuuuuuuuperkul!!! :D :D :D

Ha det bra sålänge!

Här kommer de övriga bilderna jag knäppte under helgen med =)





Gravad lax med någon form av sås till förrätt på middagen igår.



Varmrätten bestod av oxfilé med potatisgratäng.



// Hälsinglands distrikts domare!

Kurs i helgen

Imorgon är den årliga Distriksdomarkursen. Vanligtvis brukar den hållas i Söderhamn, men iår blir det Hudiksvall.
Kursen är under hela lördagen och halva söndagen med både teori och skridskotester som jag tidigare nämnt.

Alla domare som ska döma på distriksnivå i år måste delta på kursen. Det är så kul att få träffa alla domare och utöver att vara på kursen så äter vi ute med varandra och oftast är det någon form av underhållning på kvällen i samband med middagen.

Att bo på hotell under kursen är ju inte heller helt fel! Varken för sammanhållningen eller kursens del.. Skönt att slippa åka emellan (som inte skulle gå för de flesta som har ganska många mil till Hudiksvall).

Nu ska jag faktiskt slå på lite musik, läsa igenom de regler jag är dålig på och sen åka iväg för en observation =)

Domarmaterial

Gaaah.. Har försökt fått ren visiret på domarhjälmen hela kvällen men det blir aldrig rent.. varför är det nå jäkla kladd på insidan som inte går bort för? Typ nå klisteraktigt grejs... Är det antiim skydd eller nått? Det måste ju gå att få bort på nått sätt?

Och sen har jag även packat om min domarnecessär med allt möjligt som kan vara bra att ha inför säsongen. Bland annat plåster, sax och bandage. Sax är verkligen ett måste! Till att klippa benskyddstejp eller som nämnt plåster och för att även underlätta att ta bort tejp efter matcherna.

OPTIKfix använder jag för att hålla mitt visir rent så det är en liten sprayflaska som följer med i necessären tillsammans med en matt handduk så det varken blir rispor eller något annat på visiret när man torkar rent. För det värsta som finns är ju när en domare ser dåligt :o

Sen blir det ju ganska många otrevliga bilresor under vintern till och från matcher så att ha med tandborste och (rakhyvel?) är aldrig heller fel ifall man fastnar på ett hotell eller rent av i en bilkö över en natt... Förra året höll jag på att fastna endast en gång och det var i Hudiksvall. Men jag valde ändå att köra hem, det är 4 mil och tog strax över 4 timmar... Men det var värt det :D





De här kvällarna kommer ju komma tillbaka så det är lika bra att förbereda sig!

Jag tycker det är skitviktigt när man är ute och kör på vintern att man har med sig förutom standard (varningstriangel, domkraft osv) även har en liten spade med sig, extra bra skor även om de bara ligger i bagageutrymmet. Reflexväst eller reflexjacka och sen varma kläder om du inte redan har det på dig såklart!


Nu jävlar!

Är det nog slappat för min del! På lördag börjar vår domarkurs och jag har inte läst på min regelkunskap som jag borde ha gjort! Pratade med Gällsta IKs domaransvarige igår som sa att det blir Gällsta som står för domarkursen i år igen (vilket är väldigt skönt då den kostar strax över 2000 pix) och jag precis har lyckats spendera 2000 på skydd. Och inte nog med det så blev min domarväska alldeles på tok för liten med de nya grejerna så jag måste köpa en en ny större väska med.

Måste säga att motivationen är hög både för att jag har fått dömt ganska mycket nu på senaste, men även för att det verkar som att det är fler än jag som är beredd att satsa och hjälpa mig till vägen mot elit! För det är nog vad jag verkligen vill göra! Komma så högt upp jag bara kan i alla divisionerna!

Men just nu satsar jag på att bli kursetta, även om det blir svårt.. Det är ju både regeltest, regelprov och skridskotester. Den som får bäst poäng på regelprovet och bästa tiderna på skridskotesterna blir såklart kursetta.

Så nu jäklar blir det till att solla in de sista reglerna från sommartestet som jag är osäker på.

Ofta kommer det upp på regelprovet egentligen helt oväsentliga grejer för oss som bara dömer upp till tvåan. Te,x
"ange de fem orsaker som ger rätt att bruka videobedömning vid mål". Det är ju bara elitserien som har denna regel. Men som sagt, för oss som vill dit så gäller det ju att visa att man kan.

Men den är jag jätteosäker på haha! Vet att man får enligt regelboken bruka videobedömning "om pucken är innanför mållinjen", "vid flyttad målbur" och sen har jag ingen aning... Menmen, värt att kolla upp nudå :P



En bild från i somras när jag var i Stockholm. Låg (som inte syns just nu men) ute i solen och lyssnade på
bra musik och studerade spelets regler.

Ny utrustning

Beställde lite nya grejer med mormor och mamma som var i gävle i helgen. Och eftersom vi är sponsrade av NOBO sport så får vi rabatt på domarutrustningen där. Det blev ett par nya armbågsskydd, benskydd och en domargördel. slutsumman på de tre sakerna blev hela 1800 spänn! Och det med lite mer än 300 kr rabatt.

Men nu har jag komplett domartrustning och en på tok för liten väska. Så det enda jag behöver göra nu är att köpa hem en ny och stor hockeytrunk så är allting bara fint sedan! :D




Bauer 1000 arnbågsskydd
Pris på NOBO utan rabatt - 400 sek



Bauer 1000 - Benskydd
Pris på NOBO utan rabatt - 700 sek



bauer 1000 - Domargördel
Pris på NOBO utan rabatt - 800 sek

J20 Elit

2011-09-15
J20 Elit @ Glysisvallen
Preseason

Resultat från helgen

Veckan som var måste jag säga var riktigt tuff! Delvis för att jag fick jobba eftermiddag/kväll ena dagen och sedan dag andra dagen. Måndagen arbetade jag mellan 15 - 22 ute på "fältet". Var nog hemma vid 23 tiden och hade då rapporter som måsta skrivas. Rapporterna måste in samma kväll som man har arbetat. När jag väl var klar och gick och la mig var klockan omkring ett halv två.

Tisdag så vaknade jag nog vid 7 tiden tack vare hantverkarna.. Men åkte inte iväg förrän vid 11 tiden ändå. Så fortsatte det ända till fredag. På fredagen kom jag hem vid 10 tiden, och hade då Tim med mig som sov över hos mig eftersom vi var uppe 05:45 på lördagen för att döma matcher i hudiksvall.



Morgon i Hudiksvall

Första matchen började klockan 8 i Hudiksvall så vi var där till strax efter 7. Sista matchen hade vi klockan halv fem och var redan då måttligt trötta. Men dagen gick bra och det var inga större problem. Det som är lite svårt när man går linje åt mindre killar är dessa icingpuckar. Det är så svårt att bedöma huruvida man ska slå av eller låta dem gå eftersom många av dem egentligen inte är värda att blåsa av. Delvis för att spara tid och delvis för att låta killarna få spela maximalt under turneringar med förkortad matchtid.

Söndagen
hade jag första matchen på morgonen även då. Hudiksvalls HHC - IFK Ore klockan 09:30 så det blev ingen riktig sovmorgon igår heller. J18 killarna är faktiskt mycket roligare och mycket mer spännande att döma då det är mer fart i spelet och man hela tiden måste vara mer vaksam.



Derbymatch mellan team Gävle - Hofors/Sandviken! Visserligen bara träningsmatch men det var nog en av de hetaste och tjaffsigaste under hela helgen! Vinst till Sandviken/Hofors iallafall.





Morgontrötta domare?

Sista matchen på söndagen var klockan 16:00. Så dagen slutade vid halv 7 hemma i Gnarp igen. Guuuuud vilken känsla att veta att veckan var slut och man äntligen skulle få lite riktig vila!


Cuphelg

Den här helgen har bestått av en U 14 cup med 5 dömda matcher (2x15min) samt en J18 cup med totalt 4 dömda matcher (2x20 minuter).


Analys HHC - Team Gävle

Tjatja! Igår fick jag hoppa in med kort varsel på en J20 Elit i Hudiksvall. Det var en träningsmatch mellan Hudiksvall och Gävle. Matchen i sig var ganska seg. Det hände lite och var nästan hopplöst att försöka läsa spelet eftersom en passning kunde sluta hos motspelaren och samtidigt flugit i fem olika riktningar där emellan.

Så lagen tror jag absolut hade kunnat göra bättre insatser!

För min del så var kände jag att jad hade väldigt dålig koll på de enkla sakerna egentligen, lite av det hela var liksom, hämta puck eller göra något ammat? Hit eller dit?

Men det enda som jag egentligen fick dram drån kollegorna var att jag skulle blåsa högre i pipan.. Så helt åt pipsvängen gick det nog inte =)

Med denna korta analys så avslutar jag med en händelse från en annan killes domarpremiär.

The first time I put on my earphones and wanted to know whether the puck crossed the line or not I heard a voice asking
“who is this?”
I said: “Well, it’s Marcus Vinnerborg. I’d like to know whether the puck crossed the line.”
He asked: “Where are you calling from, Marcus?”
I thought... “Wow!” I turned around, it was my first game and I thought where am I? There’s a black team and a white team.
I said: “I think I am in Dallas.” He started laughing of course and said:
“Well, Marcus, I’ll see what I can do for you. I’ll be right back.”




Kolla från 0:51 så ser man just då han kollar ut mot isen igen :D

Säsongspremiär!

Idag fick jag göra min premiärmatch för denna säsong! Efter 2 avhopp från andra linjemän fick jag hoppa in i en J20 elit match mellan Hudiksvalls HC och Team Gävle i Glysis. Mycket skoj!

Inte nog med det så lovade jag att döma U-14 cup heeela lördagen med start från 08:00 på Lördag, och sedan även J18 cup på söndag.

Det är så skönt att ha något att göra och samtidigt tjäna lite extra slantar på det hela. Men att hockeysäsongen äntligen är här, det är värt mycket för mig!


Söndagens matcher i Hudiksvall! Ser fram emot massor även om jag är ringrostig som jag vet inte vad..

Kände det idag att ben och armskydden satt dåligt. Glömde schampoo och grejjer..

Visserligen ringde tillsättaren mig och frågade om jag kunde ta matchen vid 3 tiden. Då var jag påväg till Ullånger för jobb och matchen började halv åtta. Som tur var så hade jag gjort klart h-sand och birsta så det var bara raka vägen hem efter jag var klar i Ullånger. Det gick ganska segt att köra då det blåste som fasiken om höga kusten!



18 sekundmeter står det på skylten, och över bron kändes verkligen vinden!



På den där grejen så ser man iallafall lite att det blåser endel!

Jaja, nog om vind nu! Jag måste gå och lägga mig nu, har träningsvärk i benen och är dyngtrött efter dagens arbete och kvällens match. Mer om allt detta senare! Gonatt och sov gott ni som fortfarande är vakna!

En liten flaschback!

Vaknade 07:20 av den där jäkla betongborren, gud vad less jag börjar bli på att hantverkarna kommer hit klockan sju på morgonen, och inte nog med  det så var dörren till mitt rum öppen och dörren till badrummet öppen vilket resulterar i väldigt dåliga grejer! Idag var det som sagt 2 hantverkare här, den ena borrade, och när han slutade borra då började den andra att banka... Gud så less jag blev! (jag som hade bestämt mig för att sova ut idag)..

Jag letade efter mina öronproppar en stund, de jag brukade använda en gång i tiden då jag spelade trummor. Saknar det väldigt mycket! Då när vårt gäng hade ett band som faktist gick väldigt bra, riktigt kul var det!



Herr Edvin Axlund på gura :D



Tim Filin sjöng för fulla muggar!



Jag på trummor!



Får självklart inte glömma Olof och Jonas på gitarr och bas! Tror det här kortet är taget på alla hjärtans dag för ett par år sedan, temat var självklart kärlek, och publiken visar det tydligt :D



Här är vårt mest berömda skivomslag till singeln Gåhsen :D

Det är så kul att bandet startade som en skoluppgift och det slutade med MVG åt alla, men slutade då vi nästan var på topp :D Av tiden vi hade bandet så skrev vi tre egna låtar, en av dom är "since my girlfrien left me" som vi både gjorde i acustisk och popversion.

I början på gymnasietiden fick vi lägga ner bandet då vissa av oss flyttade och så, lite tyvärr faktiskt!






En av veckans vanliga dagar.

Hej hej! Idag har varit en späckad dag som majoritet har bestått av arbete! Imorse vaknade jag av dunder och dån då hanterkaren håller på att forsla in våra nya rör till badrummet...

Av ren vana så kollar jag om jag fått några meddelanden under natten på telefonen, och samtidigt även mailen. Inga meddelanden var det men ett nytt mail låg i inkorgen där det stod att jag behövde godkänna nya uppdrag på en av mina "job boards". Så jag kilar upp direkt och sätter mig vid datorn. Mailet skickades för 20 minuter sedan då jag kollade och redan hade någon annan lyckats blivit tillsatt på det så vad det var för uppdrag och vart det var får jag nog aldrig veta haha =)



Lite utav den ordning och reda vi har i badrummet för tillfället...



En liten suddig bild av den nya duschen med inbyggd vattenmassage (Höga förväntningar!)




Leffe skruvar på duschkabinen hahaha!



Dagens middag! För alla er som tror att jag BARA käkar hamburgare, Pizza, godis och läsk.. Nämner inga namn eller så ;)



Ger er en bild från dagens åktur. Den blev dedikerad från ett blåsigt harmånger. Dagens arbetspass blev förlagt
mellan 13 och 22:30 där ungefär 7 timmar gick åt till bilåkning och raster haha!

Imorgon bär det av igen och jag kommer nog att skriva mer då när jag kommer hem vilket inte kommer bli senare än 18 tiden. Ha det gott och sov fint inatt alla =)

Tisdag som tisdag...

Guud vilken dag! Åkte mot Ånge vid 11 tiden, körde bil, körde bil och körde lite mer bil, kom hem till 3 ungefär och rapporterade in allt från arbetspasset. La mig därefter för att försöka slappa lite i sängen med då var det hantverkar här och dånade mer än vad de nånsin gjort så det sket sig totalt...

Nu ska jag lägga mig och se idol faktiskt :D Lite kul är det ju!

Vi hörs imorgon igen!

Tuff dag och sen kväll

Hejsan hejsan! Kan säga att det har varit en ganska långdragen men ändå härlig dag!  Har kört hela 45 mil idag till bland annat Sollefteå, kramfors och Ullånger för lite kontroller.

Och lättar det inte lite när man kommer hem till världens mysigaste hus som är alldeles nystädat och det står tända ljus framme och så! Härligt värre!


Mys i vardagsrummet!
jo jag vet att bildkvalitén är lite halvdann med vad tusan ;)


Även mys med ljus i hallen.



Sen så får ni även en bild från motorvägen utanför Sollefteå.
Det har verkligen varit bilväder hela dagen med duggregn och moln. Perfekt väder att åka bil i!


Kunde inte heller undgå att ta ett nytt kort på
höga kusten bron, den är ju lite frän ändå haha

Nu, har jag precis skrivit in dagens rapporteringar, behandlat någon ny ansökning som kommit in under dagen, (det är så underbart när det ramlar in uppdrag på ens inloggning (ar)!!).

Innan jag går och lägger mig så blir det planering på hög nivå för att veckans alla uppdrag ska gå ihop!
Börjar som tur är att bli lite halvklar så ska jag gå och lägga mig så fort som möjligt för att imorgon åka iväg och
fortsätta med arbetet.

Kan även tillägga att de ringde och sa att min första hockeymatch kommer gå av stapeln framöver så snart jäklar är domarsäsongen igång igen med :D

Måndag den 12 sept

Godmorgon! Idag är det måndag vilket innebär en ny vecka. För min del kommer den här veckan i stort sett bestå av kontroller (måndag - torsdag). Vart kontrollerna kommer utföras ska jag nog inte avslöja men jag kan säga att dagens totala körsträcka kommer landa på ungefär 35 mil.

 

Alltid kul att få komma till nya ställen!


Tv pucken

Som sagt är inte TV pucken en sensationell grej enbart för hockeyspelarna under cupen! Att få åka dit som domare är också en stor grej och som de säger i videon så är det många domare som varit med i TV pucken som avancerar både snabbt och stabilt mot elitserien!


mallen är fixad

från och med nu är alla mallarna fixade och Marcus kommer sätta igång på riktigt med bloggningen framöver! ;) så kika gärna in med jämna mellanrum /ELIN

RSS 2.0