Ny kategori - Kanada

Som titeln säger... Från och med nu blir det en ny kategori som heter "Kanada" och kommer handla om Kanada... haha såklart!

Men där kommer historien landa iallafall! Om den blir kort, oväntat kort. Eller lång, det vet vi inte än! Och det återstår att se!

Men just nu, just den här kvällen, vid den här tidpunkten. Så har jag tackat JA till Kanada. Men det betyder inte att jag kommer att åka, det betyder inte att jag helt hundra INTE kommer åka heller.. Jag har INTE börjat ansöka om visum, jag har INTE börjat kolla boende, och jag har INTE anmält mig till organisationen som är tänkt ska hjälpa mig med resan! Utan först ska vi göra det någorlunda bekvämt precis här! På Stationsvägen i Gnarp!

Försöka hitta lösningar och komma upp med lite teorier som kan göra allt lite tryggare! Det är nog vad som behövs just nu.

Förövrigt så tog jag en springtur ikväll på 8 kilometer, haha sprang mot Skesta, och insåg ganska fort att efter E4an så finns det inga gatulampor... Så där sprang jag i bäckmörker! Hade som tur var telefonen med så jag kunde lysa lite med den ficklampan, och de var ganska bra lampa med måste jag säga!

Imorgon ska jag in till Sundsvall på eftermiddagen och om jag hinner på ett möte med några nya medlemar i kommunens ungomdråd. Vi ska även prata om den nya hockeyhallen som ska byggas i Bergsjö.. Om den är bra eller dålig, det vet jag faktiskt inte än... I tanke på att vi har en.. som det knappt finns några medlemmar i, varför göra en till?

Hmm, får se vad som sägs imorgon! Nu blir det lite Scrubs snart och därefter gonatt!

PS! Fortsätt jättegärna att kommentera och säg vad ni tycker och tänker själva, det kommer till användning! Men använd lie förnuft först bara =)

VS 

Oh Canada!

Hejhej!

Mycket på gång nu och jag sitter här och funderar mer än nånsin! Har haft tankar på att flytta till kanade de senaste 2 månaderna, och nu känns allt så verkligt.. Även om jag inte är helt 100% på att jag kommer åka iväg.

Jag har inte heller velat prata allt för mycket om det (förutom med de jag känner närmast) just för att folk gärna tar saker för givet eller utgår från sina egna tolkningar. Men nu är det som sagt.... NÄRA på ett beslut! väldigt nära! Och vill jag åka i mars/april som jag själv känner är bäst, så måste jag börja bestämma mig nu.

Fick mail från "BC Hockey" för några dagar sedan efter att jag frågat om det finns möjlighet att döma hockey för dom under nästa säsong. (BC Hockey, BC - är staten som vancouver ligger i british columbias distrikt) ungefär som Hälsingland och Västernorrland. Och svaret var ungefär "Vad kul att du är intresserad av att arbeta för oss! Självklart får du möjligheten så länge du genomför den officiella domarkursen och håller den standard som krävs för nivåerna". Vilket jag tror att jag kommer göra utan några större problem.

Utöver hockeydömningen så kommer jag att ha ett annat jobb på sidan av under hela året jag är där. Ska försöka hitta något (med lite forskning insett att det faktiskt är möjligt) som har med NHL laget Vancouver Canucks att göra. Men ändå i värsta fall så kommer det bli att man får arbeta på något café eller McDonalds. Vilket inte är så himla dåligt egentligen!

Men hur fasiken bestämmer man en sån sak? Lämna sitt liv här, åka till andra sidan jorden, och börja på ett nytt liv där. Kanske ska man köra på den där killens teori i filmen "Limitless", när han står där i trapphuset med pillret han inte vet vad det är.

"Here I am, with an unknown substans, I have no motivation, no money, and now my girlfriend left me. (Sväljer pillret). In the end, how much worst could it be?"..


Men grejen är att, även om det inte är ultimat här, så är det så himla tryggt och säkert. Man vet av alla hörn, man känner människorna här, man har sin släkt, sitt ursprung och resten av sitt liv här.

12 månader känns som en så fruktansvärt lång tid helt plötsligt. Varför? är det verkligen det?

1 år - 12 månader - 52 veckor - 365 dagar.... 365 dagar.. Det är väll ändå inte så många dagar?? Man kommer väl kunna skypa med folket här hemma, de kan läsa min blogg, kanske till och med familjen kommer och hälsar på?

Ärligt talat.. Jag är en feg jäkel.. Men om jag vill satsa på att döma hockey, hur ska jag nånsin kunna förlåta mig själv om 10 - 15 år då jag skulle kunna säga, "jag kunde få åka till Kanada och döma hockey, en tackade nej för att jag inte ville vara borta så länge".. OMG.. DET är inte okej! Och nu tänker säkert ni som läser att, men herregud det är bara tacka och åka ju!!

När ni säger så, det enda jag tänker på är avskedet på flygplatsen, hur säger man hejdå till familjen för ett helt år??? Men fasiken.. Det jag har upplevt av Kanada (är inte mycket) men det lilla jag såg var helt underbart!! Kanada är ett superbra land!



På gränsen USA - Kanada


Ontario vid Niagrafallen.





Ute i blåsväder! Eller, snöväder iallafall..

Tjappa!

Kom precis hem från Glysis där jag fick hoppa in lite halvt akut på en U11 match imorse.. Gjorde en fruktansvärd prestation men kan nog ändå säga att i slutändan så var alla nöjda, vilket var skönt det!

Hemvägen, vad säger man.. Är det på gång nu? Låter bilderna förklara!



Här var i morse vid 9 tiden då jag var påväg till Glysis. Det snöade en del då, men hade inte kommit så mycket.

På hemvägen!




















Frågan nu.. Har snön kommit för att stanna? Eller kommer den ge med sig?

25 fria rader

Tjabba! Tänkte bjude på 25 kanske intressanta, kanske ointressanta fakta.. Om herr Andersson!

#1 -  Min absoluta favoritserie är House.
#2 - Jag älskar hösten just för att den är så mörk och ruggig.
#3. Jag blundar ofta när jag ser på skräckfilmer
#4 - Jag ogillar högtider! Främst julen.
#5 - Mitt vänstra nyckelben sticker ut så man kan känna att det avviker från axelkulan. (Kommer alltid att vara så pga en skada)
#6 - Jag satsar på att bli proffsdomare och har som mål att få bli linjeman i Elitserien.
#7 - Det första jag noterar på tjejer är deras kropsform, hur de för sig och hur de utrycker sig.
#8 - När jag är arg eller ledsen brukar jag gå ut och springa för att ta ut känslor och aggressioner.
#9 - Jag har inte en aning om hur min framtid ser ut.
#10 - jag tar sällan åt mig när folk säger vad de tycker jag ska göra.
#11 - Jag har aldriv varit rädd för att gå min egna väg.
#12 - Mina favoritsporter är Hockey, Amerikansk fotboll och Snowboarding.
#13 - Min absoluta favoritskådespelare är Will Smith
#14 - Just nu är mina tre favoritlåtar, astronaut och jetlag - Simple plan och When we stand togheter med Nickelback.
#15 - Jag har rutiner jag vill följa på¨vardagskvällar, men det är väldigt sällan jag lyckas på grund av dömning eller annat jobb.
#16 - Jag har inte kysst eller pussat någon på snart 5 månader.
#17 - Jag har ingen aning om vilka som läser den här bloggen.
#18 - Jag har inget fast arbete.
#19 - Jag gillar entreprenörskap
#20 - Jag har en ros hängandes på väggen sen studenten. Rosen betyder så himla mycket för mig och jag vill verkligen inte slänga den!
#21 - Jag har en guldfisk som är 8 år gammal
#22 - Jag gillar att arbeta i uniform, även om de flesta jobb jag just nu håller på med kräver en dold "identitet" och bra förmågor att ljuga och låtsas saker som egentligen inte är sanna!
#23 - En av de personer som inspirerar mig är Elithockeydomaren Sören Persson
#24 - Jag är ofta väldigt morgontrött
#25 - Jag har verkligen bråttom just nu!

Byyyyyye!


Bilder Lindefallet 11-11-11

Hejsan! Efter mycket tjoffs hit och dit så kan jag äntligen dela med mig av de få bilderna jag har ifrån Lindefallets invigningsmatch den 11/11 - 2011 där de tog emot IK Huge.

Måste tyvärr varna för väldigt suddiga och halvtaskiga bilder. Men det är inget att göra åt just nu =(



















Detta är vad Lindefallsmatchen hade att bjuda på!

Järvsö 22/11-11

Det har varit lite skrivet här nu i senaste stund, vilket innebär att jag har lite och skriva om.. Så vi kör på det viktigaste först! Var till Järvsö igår och dömde Järvsö - SHK.

Resan dit var besvärlig då det var jättejätte dimmigt ute och så när vägarna är saltade blir lamporna på bilen så skitiga och rutorna och allt annat.. Så det blir ofta svårt att ha bra sikt (särskilt när dimman med är i vägen).
Det tog lång tid just för det dåliga körlaget! Men hellre att komma en halvtimme efter samling istället för att kanske aldrig komma fram!

När vi kom fram så bytte vi om i lugn och ro. och därefter ut mot arenan. När vi kommer ut där så står spelarna redan uppställda där ismaskinen kör in och ut från isen. Tänker inte mer på det utan tar av skydden från skridskorna och står och funderar på vart fasiken jag ska lägga dem... Och precis då släcks lamporna ner i hallen, och det tänds färgade lampor just där vi står... Står fortfarande som ett fån och funderar... Men tillslut så slänger jag dem bara åt sidan, och då drar superhäftig musik igång, och det är bara att trampa in på isen!

Visste inte riktigt hur mycket folk eller så det var på läktarna. Men det brukar ju inte riktigt vara så många på matcherna jag dömer så, det var lite whatever, och det är ju klart att det inte riktigt spelar nån roll hur mycket folk det är heller! Men jag hörde iallafall att några klappade händerna!

Åker nått varv och ställer upp oss i domarcirkeln, då dras en spotlight och sen beträder Järvsö isen. Och även denna gången missade jag att det var Line-up på försa femman... Tycker faktiskt att någon från klubben SKA komma in och berätta sånt innan matchen.. För jag blev helt förvirrad och hade ingen aning.. Skämde nog mest bara ut mig -.-

Men huruvida så gick matchen överlag bra. Har fortfarande helt okej form även fast det varit gaaalet mycket bilresor och en och annan tågresa!

Matchen var tajt ända till SHK gjorde ett 3-2 mål i början på tredje perioden, som blev bortdömt för offside i målgården och att det blev en liknande situation strax därefter fast åt andra hållet (som då inte var en offside i målgården). Därefter frog järvsö ifrån och vann tillslut med 6 - 3.

Nu på lördag har jag en U16 i Hudiskvall och sen får vi se hur det blir i December. Har inte fått de matcherna än.

Sen ska jag som sagt lägga upp de bilder som blev ok från Lindefallet så fort jag får tid!

Tillsvidare får ni hålla er lugna! ;)


Helion Research





För den obvservante som vill tjäna nån extra krona ibland!

har ni frågor så kan ni ställa dem i kommentarsfältet så lovar jag att svara så gott jag kan!

Sen analys från lindefallet 11-11-11

Hello!

Än en gång, bättre sent än aldrig! Men jag tänkte ge både er och mig analysen från matchen i Lindefallet.

Matchen började som sagt väldigt häftigt och det pirrade lite i magen när jag klev in på isen. Åkte knappt ett och ett halvt varv innan de släckte ner lamporna. Men åkte därefter något varv till för att känna på isen! När musiken drog igång så var det inte långt kvar till hemmalaget skulle få beträda isen så, det var bara att åka till domarcirkeln och ställa sig. Något jag fick lärdom av nu var att när jag skulle kolla om det var hål i nätet på målburen, precis när jag kom fram och skulle börja kolla släcktes lamporna haha... fasiken! Men det var nya målburar tydligen så.. ingen fara med det ;)

men hur som helst, i tanke på hur jag förberedde mig inför matchen, som det var tur att jag kunde egentligen kunde göra! Dagen innan så åt jag en hel del långsamma kolhydrater (pasta) med kött och sallad. Var även ut och tog en liten "springtur" som bestod av 1/3 med vanlig långsam walking. Bara för att hålla igång liksom. Var även uppe ganska sent på kvällen. Gick och la mig vid två tiden.

Jag vaknade vid 12. Skulle gärna sovit en timme längre men, vad gör man?!  hur som helst så blev det lite MAQ i mitt egna lilla träningsrum som egentligen inte är så mycket till träningsrum haha! Men utöver det så tog jag det lugnt hela dagen. Åt en lagom lunch då jag vaknade och fortsatte bara att ta det lugnt, kollade på tv och så.

Middagen åt jag precis innan jag åkte iväg vid 5 tiden, (ju senare desto bättre) då matchen började halv 8. Allting i kroppen kände bra och den mentala biten var på hugget med då jag inte lngre var nervös och så.

Under matchen presterade jag jättebra tyckte jag! Jag missade i princip ingenting, några småfel på uppställning och så men, det är sånt som händer varje match. Efter ordinarie matchtid var jag väldigt trött i både kropp och huvud. Men ställningen var 4 -4 så det vart 5 minuters förlängning. Efter förlägningen var ställningen fortfarande 4 - 4 så det hela skulle få avgöras på straffar.

jag måste säga att efter straffarna var jag slut! Dyngtrött i huvudet... Men så var matchen med slut så, =)

Måste säga att jag är helt klart nöjd! Nästa match är på tisdag 22/11 i Järvsö. Division 3. Uppdaterar ännu en gång på söndag eller måndag då jag är hemma från sthockholm!

Ha det så länge!


The first breath just that moment

Att komma in i ishallen igår, och se hur fullt det var med folk runtomkring isbanan, och veta att man ska ut där och göra sitt jobb, var fantastiskt! Att se isen vara helt nyspolad, och sedan ta första skäret ut. Kan erkänna att det var ett stort leende på läpparna då!

Vi hann åka typ ett och ett halvt varv, sedan släckte dom ner i hallen. Haha väääärldens fail, för jag åkte för att kolla nätet på målburen, och så bara släcker dom ner ishallen... Aja, det var helt nya målburar så jag tvivlade på att det var hål i nätet ändå!

Och när de drog igång musiken, och gick ut med facklorna på isen, vilken känsla! Speakern hälsade LIndefallets A-lag välkomna ut på isen, och det med brinnande facklor, rörlig spotlight och grym musik! Därefter ställde båda lagen upp sig på blå och det blev nationalsång. Av med hjälmarna och sjunga med!



tyvärr den enda bilden från endsläckning som jag fick med mig igår.

Därefter körde Lindefallet Line-up på sin första femma, då när man presenterar spelarnas namn och vilken position de har. Och vilken stämning det var i hallen. Lindefallet hade sin egen ståklack med trummor och grejer.

Kan säga att det var sjukt ovant att ha folk bakom ryggen på andra sidan plexi då man stod och bevakade blålinjen på publiksidan, men kanske är nått att vänja sig vid om man nu ska komma uppåt i divisionerna!

Matchen i helhet var underbart bra! Högt tempo och fin hockey. Lindefallet hade övertaget i första perioden, och även jag och Nyqvist lyckades nog köra nästan helt felfritt med! IK Hugo drog på sig ledninge med 2 -4 i slutet på andra perioden, men Lindefallet kom tillbaka i tredje och kvitterade 4 - 4 och därav blev det förlängning.

Förlägningen blev också oavgjord så IK Huge avgjorde därefter på straffar och vann tillslut med 4 - 5.

Analys och bilder till matchen kommer senare, nu måste jag faktiskt åka iväg till Glysis för att döma match där. Så ha det sålänge! Stay in touch!

5 timmar till nedsläpp!

Nu är det 5 timmar kvar till nedsläpp. Ärligt talat så är jag inte nervös längre, jag vet inte ens om jag borde vara det. Egetnligen, kanske matchen inte är så stor egentligen, för jag gör alltid små grejer så stora. Det spelar egentligen ingen roll vad det är, så blir saker ofta väldigt stora för mig. Varför vet jag inte...

Men hur som helst så är domarbagen packad med allt som ska med förutom det som står i kylskåpet.



Lite såhär brukar det kännas när det kommer upp folk på läktarna i hockeyhallarna då jag dömer.
Hoppas på att det går bra idag, vilket det brukar göra annars med såklart.

Man ska nog bara inte tänka så mycket på det!



10/11 - 11

Dagen innan 11/11-11.

Idag sov jag ut länge, ända till halv 1 just för morgondagen. Kommer nog att sova till minst 11 imorgon, men inte längre än halv 2. Beror lite på hur dagen blir. Men som sagt så börjar invigningsmatchen vid 19:30. Jag har inte tvättat min domartröja kom jag på nu :o

Fixar det så snart som möjligt, kan ju vara trevligt med rena och fina kläder.. Annars är allting lugnt och fint.

Var även ute och sprang en sträcka idag. 5 kilometrar med blandad löpning och promenad. Var mest bara för att hålla igång kroppen.

Nu ska jag (GOOGLE) och min vän FACEBOOK lira lite MW3 så fort hans uppdatering är klar!


Inför Invigningsmatchen Lindefallet - Ik Huge

Tjabba!

Måste säga att gårdagens match i Bollnäs gick super bra och att allting gick felfritt för oss alla! Nu är det bara att börja ladda inför matchen på fredag i Lindefallet.

Inför så ska jag nog imorgon sova ut så länge jag bara kan (ju senare jag vaknar desto bättre), just för att matchen börjar ganska sent och så. Sen på Torsdag förmiddag så kommer jag nog att ta en liten joggingtur, ganska kort sådan på max 2 km bara för att hålla igång kroppen fysiskt. Tänka på att äta rätt redan från nu och bara ladda ladda ladda!

Det kommer bli en grym kväll =)

Vidare uppdatering snart!

Hittade kameran!

Och vart den var kommer jag inte att tala om haha! Men eftersom jag hittade kameran blev jag så glad att jag bjuder på en del bilder från förra matchen!

Hade 2 GB med bilder sen förra matchen så det vart en hel massa tydligen, men som det är med nya kameror (systemkameror) så går alltid 60% av korten bort eftersom alla de andra håller så hög standard. Men att notera är att min 9 åriga halvsyster har tagit bilderna!

Gårkvälls domartrio!









Matchens enda gruff!























Alltså, haha vad fasiken håller vi på med? Ser vi alltid såhär miffo ut?

Denna bild får avsluta dagens inlägg. Nu ska jag snart äta och sen åka iväg och tanka. Därefter bär det av mot Bollnäs för min div 3 premiär.

Divison 3 premiär.

Imorgon har jag min division 3 premiär i Bollnäs! Det var meningen att jag skulle haft den i Tisdags i Söderhamn, men båda domarna som skulle döma med mig fick förhinder, så då fick 3 gästrikedomare ta den matchen istället vilket blev mycket smidigare (och lite tur för mig) eftersom jag jobbade i Sundsvall och skulle fått stressa ihjäl mig. Fick en J20 Elit istället i Hudiksvall vilket var myckey bättre (se tidigare inlägg).

Men som sagt, imorgon är jag ledig hela dagen, för matchen börjar 19:30 i Bollnäs ishall. Med mig har jag 2 domare som är från Hudiksvall. Bollnäs tar emot Lindefallet vilket kommer bli en spännande match.
Dock har jag även Lindefallets A - lag på Fredag då Invigningsmatchen äger rum på Tallmons IP. Ärligt talat så tror jag att jag kommer kunna prestera för de förväntningar som är i Division 3 nu då jag känner att utvecklingen bara flyger frammåt! Och det känns super också!

Imorgon ska jag bara ta det lugnt hela dagen, ska till Birsta och försöka få tag i 2 ex av Call Of Duty Modern Warfare 3 som släpps imorgon, så jag kommer nog att vara i Birsta inte allt för länge efter öppning för att "for shure" få 2 exemplar! Kommmer bli skiiiiiiiiit najjs!

Men utöver det så blir det fokus på att äta rätt, ladda upp och vid 4 lär jag nog åka hemifrån då jag ska plocka upp de andra två domarna på vägen.


Vart är min kamera?!?!?!

Har sprungit runt i huset i 25 minuter nu och letat min jäkla kamera.... Vart fasiken la jag den????
Tog in den från bilen igår, hade den runt halsen när jag bar ner domarbagen, och nu är den bara borta.... Finns inte nånstans!

Såååå idag delar jag med mig av lite bilder från mobilen, som är tagna på vägarna i de olika delarna av detta land.



En tidig morgon i Gnarp, ser ganska kallt ut!



Bild strax innan Harmånger samma kyliga morgon, som inte längre ser så kylig ut tycker jag!





Står utanför Ljusdal och väntar på ett tåg som nästan aldrig kom!



Ett hus strax utanför Liden en kall förmiddag.





De orange markerade på kartan är vägar jag åkt på under de senaste 2 veckorna. Och kan avslöja att jag åkt på de flesta fler än en gång. Men nu kommer det nog att lugna ner sig väsentligt framöver.

12 helger!

Tjaaaaabbbbbbaaaaaa!
Tänkte bara säga det att det är är en 12te helgen som jag arbetar. Satt ensam i bilen påväg hem idag och lyssnade på förfest på mix megapol, som sedan övergick till mix megaparty... Och där sitter man, ensam med en massa jäkla mil hem. Och vet ni vad, nästa helg ska jag döma hockey, iallafall fredag och lördag. Så jag kanske blir ledig söndag iallafall! Men det är 13 helger det...
Och veckan efter nästa är heeeelt oplanerad, så då kanske jag hinner göra lite andra saker än att arbeta med nånting =) Men vem vet vad som kan komma upp! Imorgon jobbar jag i Härnösand igen, och sover över där. Sen på söndag åker jag upp till Umeå med firmabilen för att sedan ta bussen ner tll Gnarp, och där byta till bil och åka in till Hudiksvall och Döma ishockey. Får hoppas på att bussen håller sin tid!

Bilderna

Hejsan!

Här kommer bilderna från Tisdagens J20 elitmatch mellan Hudiksvalls HC och Valbo Ik










Hörs igen på Tisdag eller onsdag! Förhoppningsvis innan dess men, som det är nu så hinner jag knappt med att
sova så, vi får se hur det blir =)

HHC - Valbo hockey - J20 Elit.

Hallå!

Att döma J20 Elit ännu en gång var annorlunda än den förra gången. Mycket högre tempo! Och till skillnad från J18 så kom det upp situationer som jag verkligen inte är van vid. Te,x supertajta icingpuckar, konstiga "6 man" situationer som inte är 6 man och så vidare.

Nu när jag varit lite halvsjuk har jag inte kunnat träna och samtidigt jobbar jag så jag hinner inte riktigt ta tag i regelkunskapen heller. Men efter den här veckan har jag bara hockeydömning inplanerat. Och så ska det förhoppningsvis fortfarande bli! Så därefter ska det gå lite nerför och börja flyta på. Jag ska trots allt till Bollnäs på en div3 match på tisdagen, Lindefallet på invigninsmatchen fredagen den 11/11-11 vilket kommer bli ganska stort, och jag har redan börjat förbereda mig inför den då det förmodligen kommer bli den viktigaste matchen jag kommer döma på vädligt länge.

Jag är verkligen inte van vid att prestera inför mycket folk, vilket det kommer att vara på den matchen. Men det ska gå bra ändå! Det blev också ett par bra bilder från igår, men dom kommer jag ladda upp imrgon då jag verkligen inte orkar göra det ikväll. Måste sortera lite med så jag vet vad som är vad!

Kommer att börja skriva lite tajtare med från och med lördag då det inte kommer vara såhär intensivt med allt möjligt.

Stay in touch!

analys kommer imorgon

Vill bara säga det att imorgon är jag hemma före kl 23 så då kommer jag nog ha energi att skriva ut analysen för kvällens match ! =)

RSS 2.0