2011 i film och bilder

Hejsan!

Imorgon är det sista dagen på detta år! Vilket givetvis måste få en sammanfattning! Jag skippar att lägga upp en massa bilder i detta inlägg, och gjorde ett litet bildspel med några klipp till! Hoppas det funkar lika bra!

Hoppas ni alla har haft ett bra 2011 och att ni får ett ännu bättre 2012!




Tjenare!

Hallå där!

Im back in business! Lite oroad för det har inte ramlat in en enda match i tsn för Januari.. Antingen så har jag helt enkelt ingen match, eller så är de lite sena bara! Återstår att se! Men om jag skulle bli matchlös den här månaden så skulle det inte förvånas i tanke på mitt flyt de senaste matcherna...

Fattar inte varför jag har sådana problem med just icingpuckar.. Antingen så gapar alla mer nu än förr, och jag gör rätt, eller så gör jag mer fel nu och det är därför folk gapar.. Vilket som har jag aldrig haft problem att ta kritik, men nu är det över gränsen snart! Om det fortsätter såhär vet jag inte vad jag ska ta mig till!

Men utöver icingpuckar så har julen varit bra! Den spenderades som sagt i gävle med släkt.
Igår köpte jag ett nytt objektiv till kameran. Och det har hela 300 mm zoom! Vilket är 6 ggr mer än vad standardobjektivar är på så nu kommer det förmodligen kunna bli bättre kvalité på bilderna vad gäller kommande matcher!

Ska nog in till Gold´s och träna nu i eftermiddag, försöka få bort julskinkan!

tjaa, that´s it för stunden! Ceeeeyyyyaaaaa!!!

Jul i vårt hus!

Nu tar herr Andersson jullov och är tillbaka den 25 dec!

God jul till alla trevliga, hoppas ni varit snälla och får massa julklappar.


CV på Engelska...

Sitter nu med visumansöka och programansökan i hand och börjar inse att grejjerna faktiskt inte fyller i sig själva! Så nu helt plötsligt drog jag tag i alltihop och började fylla i ansökningarna och skriva Cv på engelska och se på tv och skriva här sammtidigt... Svårt att bara göra en sak i taget? Väldigt tydligt det!

Men nu när allt ser så bra ut i tanke på förutsättningar och vad som komma skall så lägntar jag som fasiken nu! Det ska bli ett riktigt äventyr!

Ska faktiskt bli skönt att komma härifrån med! Slippa åka förbi 35825634857286 träd för att komma till närmsta civilisation! Men som sagt så finns väll både för och nackdelar med allt!

Imorgon ska jag försöka ta mig in till Sundsvall för att skaffa de sista julklapparna och därefter träna! Har veckan efter jag skaffade gymkortet även sagt upp det nu haha! Men uppsägningstiden är på 3 månader och det är ju 3 månader tills jag åker så, det var ju perfekt :D

Nu ska jag fortsätta med CV:t, !

Vi hörs!

Helgens matcher...

... Finns det faktiskt inget att skriva om. Nu är det lördag och snart är det jul. Hejdå

Lugn Torsdag!

Idag har varit en lugn dag! har inte gjort särksilt mycket alls.. Återhämtat mig från all träningsvärk haha! Imorgon är det match i Söderhamn där Söderhamn tar emot Bollnäs! Hmm, derby? :P Eller så kommer det bli en av säsongens lugnaste matcher skulle jag tro.

Bollnäs är väldigt svaga i år och har nästan bara juniorspelare! Hur Söderhamn är vet jag faktiskt inte. Men detta är nog en av de få sista matcherna innan juluppehållet! Har en J18 på Lördag i Kovland med, och därefter har jag med juluppehåll både i jobb och dömning... Rätt så tråkigt faktiskt! Är inget riktigt stort fan av julen!

Nu ska jag fortsätta kolla på Beowulf.. Tycker filmen är så dålig men... Den väcker minnen hahahaha!

Ha det gott!

Gymdagar!

Tjabba!

Hemma från Gymmet där det blev ett spinningpass och därefter ett corepass med en gammal klasskompis och hennes kompis, båda vid namn Emma! Var riktigt trevligt, men förbaskat jobbigt! Lyckades faktiskt att springa på bandet en kvart också innan jag bar iväg hemmåt! Har nog inte allt för mycket att säga för tillfället, taggar inför helgens matcher!

Going to be awesome! Ska nog äta lite nu och slå på tv:n och börja läsa workbook.en som jag aldrig kom igång med igår.

Har även börjat fundera på vad bloggens nya namn ska bli.. Det kommer att bli ett www.nånting.se såå.. Förslag? :D

Workbook lvl I-II

Tjabba!

Har precis läst klart HockeyCanada:s Workbook för nivå 1 och 2 domarna. Måste säga att det gick på knappt 20 min! Den var inte så avancerad haha! Såå varför inte hugga in på Workbook:en för Seniordomare! Go for it! Måste säga det att workbook:erna (stavning?) är superbra för de tar upp saker "som är självklara" här men ingen har sagt tidigare! Soooom attt man ska ha vita skridskosnören haha!

Var på gold´s och tränade idag med! Strax över en och en halv timmes löpning i både intervallöpning och konstant löpning och promenad haha. Därefter blev det strax över en timmes överkropp. Både fram och baksida. Massa stretch och så blev det även att fylla på pengar i parkeringsautomaten mitt i allt! mycket skitsnack med en och annan snubbe.
Fyy vilken träningsvärk jag har nu =(

Fick även mail från Domarchefen and guess what! Jag var välkommen att ta kontakt med en tvättäkta NHL domare! Fasiken!! Måste säga att som det är nu så kan förutsättningarna knappt bli bättre!

Har även fått match i Kovland på lördag! Så nu har jag match på fredagkväll och lördagmorgon. Peeeepppp!!!!




Framsidan på Workbook:en för juniordomarna!





Som sagt... ganska grundläggande saker!

WOAH!

Hallå Hallå!

Fick massa oväntade kommentarer igår om att jag lyckats ge inspiration till folk om allt det här med Kanada, att det är en stor... eller ja STOOOOR sak, och många som tydligen grävt ner sig för mindre. Och det känns jättebra! För det är precis vad jag vill kunna göra! Jag vill kunna inspirera folk, och göra så att de kommer längre än vad de tror att de kan komma!

Och i tanke på det, så igår efter att jag dömt U15 matchen så var trion för matchen efter där, och en av dom frågade massa om Kanada, och tillslut sa han att, "men varför inte försöka få kontakt med Vinnerborg, han bor ju också i Kanada". Jag har faktiskt tänkt på att försöka få tag på honom men, hur lätt är det att få tag i en NHL domare liksom?

Fast, efter allt jag hörde igår om att folk faktiskt vågat göra saker bara för att de vet att andra verkligen vågar ta det femte och sjätte steget istället för att vända om efter första så, ringde jag till Sveriges domarchef idag och pratade med honom om Kanada. Sen frågade jag om Vinnerborg och vet ni vad!

Han hade bestämt att han skulle prata med Vinnerborg någon gång strax efter jul. Och då skulle han även kolla upp om det fanns nån möjlighet att jag skulle få prata med honom på skype eller om vi kunde maila med varandra! WOW!

Tänk att få tips och så av VÄRLDENS första domare utanför Nordamerika som dömer NHL.. Ovch bara att få ha kontakt med en NHL domare... Satan!

Men det är som sagt oklart ännu! Men åhh hoppas att han känner att det finns nånting att säga :D

Vi pratade även en del om internationellt utbyte och vad som var värt att tänka på och hur man förbereder sig lite!

*Det absolut första var språket. Men det lär nog inte vara några större problem
*Det andra var att förebereda sig teoretiskt. Och det håller jag på med redan nu med Workbooken jag kom över och även deras officiella regelbok.
* Att komma dit fysiskt förberedd är ju också självklart!
* Att se och lära så mycket som möjligt av deras hockey. Då inte bara NHL matcher utan även juniorer och lägre seniorer.
* Och när man väl var där så skulle man skapa god kontakt med de lokala domarklubbarna och föreningarna!

It´s not about how to! It´s about when to!


Betalat fakturan till ett nytt liv!

Då har man betalat fakturan som bekräftar min bokning av flytten till Kanada!!!! Helt insane!
Preliminärt avresedatum - Mars 19 - 2012

Saker jag ska göra under mitt år i Vancouver!!!!
* Cykla Mtb i bergen där!
* Vandra i leder upp på bergen!!
* Åka massa massa inlilnes
*Se på Vancouver canuks (NHL)
*Glömma alla miljarder träd i Gnarp!
*Glassa jättemycket på stränderna där
*Åka bräda i skidorterna omrking stan!
*Gråta mig till sömns av hemlängtan
*träffa massa nya vänner!!!
*och gaaaalet massa mer...

Se Hollywood, Las vegas och san Fransico kanske? :D

Har även börjat läsa Kanada hockeys workbook för domare. Där det står hur man ska agera och vad man ska tänka på osv.. Har inte hunnit läsa så mycket av den än men, det kommer det med =)




Men såklart - Whats on the other side?


Arbetsveckan klar!

Började veckan med att vara ledig på måndagen! Men därefter har bilen rullat totalt 132 mil! Och ska vi räkna fredag till fredag så har den rullat totalt 182 mil "yrkesmässigt"!

Imorgon verkar dagen oplanerad och det känns braaaaa! På söndag har jag match i Glysis, och har som vanligt massa motivation till den! Tycker det är så kul att få döma nu när allting går så bra :D

Sen så har det ju blivit en del elitseriematcher i EO:N arena med, vilket också är helt super! Har faktiskt hämtat en del grejer från elitserie linjemännen som verkligen fungerar! Fint :D Har även kompletterat uniformen genom att sy upp byxbenen då de varit lite för långa, skaffat svarta skridskorskydd istället för de blåa jag har!

Tyvärr är det ju snart jul och juluppehåll =(

Och hursomhelst, när jag var påväg hem från Härnösand idag så stod det en bil inkörd i mitträcket strax utanför armsjön i njurunda helt paj.. Jag körde förbi den ganska sakta och verkligen kollade, men såg ingen i eller omkring den så jag stannade en bit bort på en vändplats och tänkte på vad fasiken jag skulle göra... Gå dit och kolla, bli dyngblöt och möjligtvis överkörd, eller åka vidare som alla andra bilar gjorde...

Sen såg jag att det kom en bil åkandes förbi den andra bilen på E4an, så jag tände blinkersen på bilen och visade att jag var uppmärksam på det som var! Bilen svänger in och ställer sig jämt med min, och drar ner rutan, då först såg jag att det var en polisbil! De frågade om det var jag som hade ringt dom och om det var den bilen.. Inte hade jag ringt men, uppenbarligen var det den bilen iallafall!


Nåja, då åkte jag vidare när jag visste att läget var lite lugnare!

Nu blir det lite fredagsmys med Fröken Jonas! Ha deeeet sålänge!

En tisdagkväll utöver en vardag

Hello!

I tisdags arbetade jag med mina sedvanliga kontroller uppåt Härnösand, och det med en kollega som aldrig tidigare gjort detta. Vilket innebär att det alltid blir lika tokigt! Men det är kul med =)

Vi åkte en rond uppåt härnösand på förmiddagen och slutade upp med att gå en sväng på Birsta. Där mötte hon upp sin kusin medan jag åkte och tränade på Gold´s gym inne i stan.
Efter träningen som blev 35 minuters intervall på löpbandet och 35 minuter överkropp för att mjuka upp den där hemska träningsverken jag haft sen lördaagen haha!

Efter gymmet så kom Olof, Tim och Henrik in till Sundsvall och vi åt på Bite Line och kollade på HV - Färjestad. Tids nog så rullade vi upp mot Timrå och E:ON arena för derbyt mellan Timrå och Modo.



Kvällens publiksiffra var 5822!



!!!!!!!

Såklart vann Modo och det var väldigt synd! Hoppas på att timrå tar ikapp nu efter jul!

Men utöver detta så har jag arbetat på i vanlig ordning, Blev en lite längre tur igår på ungefär 35 mil. Idag slutade det på 23, men inte lika fjärrlångt bort!

Imorgon fortsätter arbetet på kvällen , så jag kommer nog att ta mig tiden att gymma imorgon på dagen, och sedan åka vidare norr ut för lite kontroller!

Ha det !

Skakis på riktigt!

Tänker inte säga mer... Förutom att, nu finns det bara en enda chans till att tacka nej till ett år i Vancouver, Kanada. Det är att inte betala detta...

- Jag tror inte jag tänker ta den!


Ifylld blankett. Men så ska man klicka på "Skicka" också...

TJAAAAAA!!!!!!!!!!!

Sitter här och har fyllt i blanketten där det överst står "BOKNING KANADA"... Har skrivit av passet, har fyllt i alla kontaktupppgifter.. Och det enda jag behöver göra är att klicka på "SKICKA".

Men gaaah! vad svårt det känns! Händerna är småskakiga ;o Varför? Hur kan jag bli såhär nervös helt plötsligt.. Det är precis NU det handlar om att ta steget.. Inte det första, utan det andra.. Det där steget som kommer göra så att man fortsätter att gå frammåt och inte vända och gå tillbaka!

Varför trycker jag inte bara på skicka och sen fortsätter att vandra frammåt?? Så svårt kan det inte vara! Jag har ju planerat att göra det här idag, att lämna in min bokning. Att faktiskt vara påväg!

Jag har lagt avresan på 19onde mars. Precis som jag tänkt.

Ger ny update ikväll, då jag KANSKE klarat av att trycka på knappen!

This planet is not big enough!

"
Dreams, that's where I have to go
to see your beautiful face anymore
I stare at a picture of you and listen to the radio
Hope, hope there's a conversation
where we both admit we had it good but
until then it's alienation, I know, that much is understood
And I realize

If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out and I sit down at a table set for two
and finally I'm forced to face the truth
No matter what they say, I'm not over you" - Gavin Degraw - "Not over you"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Said sit down with me before you go
That's the wrong thing I know
But I don't know when I will see you again and it gets so lonely..
See you'd be foolish if you stayed here now
Maybe if you leave we could work it out

Cos i know the city only breaks you down
and it gets you lonely

see its gonna get lonely

so you miss the feeling when you step outside
yeah your mind comes all untied
and then you open up your eyes

and you don't feel lonely

see it feels bad now but its gonna get better... someday
"  - Wakey!Wakey - "almost everything"


Att hoppa på ett plan, och flyga till vilket ställe som helst. Om det är till närmsta landningsbana, eller om det är andra sidan jorden, spelar nog faktiskt ingen roll, för huruvida långt man åker, så kommer den, det, dom och allt det andra följa med... Ja, faktiskt på samma plan som du tar, oavsett vilket du tar!

Den här planeten är inte stor nog för att fly från känslor eller tankar. Den är inte heller stor nog för att uppfylla vissa drömmar på.  Man kommer aldrig kunna fly undan livets gång. Ingen kan någonsin tacka nej till livets början, och inte heller livets slut.

Men däremot är denhär planeten tillräckligt liten för att faktiskt finna lyckan, uppnå målen och göra sig ihågkommen på!

"Life is what happens while you are bussy planing it"!

Bara så ni vet...

Timrå - Brynäs

Tjabba! Nyss hemkommen från en av kvällens elitseriematch där Timrå tog emot Brynäs. Som jag har längtat efter den! Även om Brynäs var dåliga och faktiskt itne bör ha förlorat så är det ändå bra att Timrå plockar poäng så de håller sig kvar i elitserien! Ramlar Timrå ur så blir det långt till närmaste lag... Vilket inte är särskilt roligt såklart!

Övrigt idag så har jag gymmat på Gold´s för första gången sen förra vintern! Måste säga att prestationen var på minimum men det har ju sina orsaker också!

Imorron blir det match då Hudiksvalls U15 tar emot Brynäs juniorlag! Därefter blir det några uppdrag i sundsvall och så ett litet gympass på det! Blir kanoners!

By the way så skulle jag ge er den här igår, men glömde den =( Ingen stor sak men, såg en annons på matchen som vi dömde igår haha :D



Sen lite bilder från kvällens match!










FOTO!! Haha älskar fotografernas hjälmar!

Lindefallet - Söderhamn

Tjabba! Hemma efter en heldag i sundsvall. Skaffat gymkort på golds gym som jag själv lovat mig att göra! Gjort en del arbete och därefter åkte jag ut till Birsta för att köpa biljetter till Timrå matchen imorron där serieledarna tar emot Brynäs! Kommer bli tufft för timrå! Men å andra sidan.. Vilket lag har det inte tufft mot Brynäs liksom? ;)

Matchen i Lindefallet ikväll gick bra! Var en superlugn match och Lindefallet vann med 5 - 0. Blev en fight i slutet på matchen som var rätt intensiv och det var ganska många spelare inblandade, men inte så himla farligt ändå! Har varit med om värre hahaha!

Imorgon blir det en heldag i Sundsvallsområdet och som sagt timrå på kvällen. Nästa match har jag på söndag i Hudiksvall för er som vill veta!

Keep it safe!

The official rulebook for 2010 - 2012







Har börjat känna på denna eventuellt nya regelbok inför nästa år! Och det är verkligen annorlunda regler än här hemma.

Det är också en helt annan syn på vilken attityd publiken ska ha på spelet och spelarna. Även attityden mellan domarna och spelarna verkar vara helt annorlunda än vad de är här i Sverige.

Bl,a vårt tecken för "Time out" är i Ca osprtstligt uppträdande.. haha jäklar!

För varje timme som går så blir jag säkrare och säkrare på att det här är en bra grej! Och det känns mer och mer som att jag är påväg, även om det fortfarande är en bit kvar!

Förövrigt så får man ju inte glömma idag heller! Bortom alla tankar om Kanada så har jag jobb att göra alla dagar från om med imorron förmiddag, till på tisdag. Så det kommer bli en 15onde helg med arbete! Kontroller, uppdrag och hockeydömning. Super!

Ska till Timrå på lördag kväll och se när serieledarna !!!!!!BRYNÄS!!!!! Spelar bort Timrå :D :D

RSS 2.0