Klockan tillbakaställd och match om 5 timmar!

Goooooooood Morgon! Vaknade klockan halv sju, som egentligen är halv åtta! Eller hur fasiken det nu ska vara..
Nåja, idag vet vi alla att det kommer vara såååå mörkt när vi gör det vi brukar vid halv fem fem tiden.. Roligt värre! Antar att vintern är här nu. Bara snön och kylan som fattas.

Matchen idag kommer jag försöka hålla så lågt tempo jag  bara kan.. Tyvärr! Men jag har jättemycket på gång med matcher och jobb, och håller på att bli sjuk! Så jag måste verkligen ta det så lugnt jag bara kan nu.

Får hoppas på det bästa...



Analys - J18 HHC - Avesta BK

Hallå! Igår dömde jag Hudiksvalls J18 när de tog emot Avesta i Glysishallen (Ovanligt att jag dömer i Glysis haha). Men nu blir det lite ändring på det framöver faktiskt =) Från och med efter söndag närmare bestämt.
Igår så var det vardag vilket innebar att matchen började sent, 19:00 började den och jag var ledig hela dagen vilket innebar en heldag med uppladdning!
Dagen började med att jag vaknade något sådär utvilad vid 10 tiden, drog mig i sängen lääänge för att sedan äta frukost. Till frukost blev det te med ostmacka! Jag började redan igår morse att känna mig lite småkrasslig så en halvt neutral frukost kändes faktiskt bäst!
Så fort som möjligt skaffade jag mig en "Vitamin Well Defence" som faktiskt är jättebra alla dedär "Vitamin Well", Everyday, Focus, defence och Reload. Alla är ju vitamintillskott vilket gör att de hjälper kroppen lite på traven, och just "defence" är extra berikad med bland annat Zink och Magnesium som stärker Imunförsvaret, och det är precis vad jag behöver just nu! (och då).
Vid 1 tiden blev det en mellanmålslunch i väntan på bussen hem innehållande en köttbulle baguette med rödbetssallad och så självklart grovt och nyttigt bröd. (Men bara för att det inte fanns ljust bröd, som är myyyycket godare ;).
När jag kom hem sen så packade jag domarbagen och såg till så jag hade allting med mig. Därefter så bara vilade jag. Kollade på tv i sängen, slappade lite vid datorn och blev maximalt avslappnad. Vid 4 tiden åt jag middag, Makaroner och korv, (Långsamma kolhydrater). Och vid halv 5 tiden åkte jag och tankade bilen och for sedan mot Hudiksvall.
Körde jättelugnt till Glysishallen vilket var superskönt!
Den här matchen så fick ordinarie Huvuddomare en annan match på killen som var kursledare på kursen hoppade in istället, vilket jag tyckte var superbra, för han ger jättemycket bra feedback på vad som behöver förbättras och vad som är bra! Och så dömde ju vi även förra matchen där jag var i ganska dålig form (se tidigare analys).
Men idag så gick det mesta superbra! Hade myyyycket bättre kontroll på alla spelare vad gällde nedsläpp, alla basic rutiner satt finfint och konditionen känndes med helt okej!
Missade väll någon grej men, det händer! En av Avestas tränare fick lämna spelarbåset med under matchen då han tydligen hade väldigt mycket att säga till honom. Bra av HD att visa att det inte är okej att kritisera oss domare hela hela tiden!
Nu ska jag vila för imorgon kommer det bli en tuff och lång arbetsdag! Ha det gott så hörs vi!
BTW så är min nästa match (ifall det finns någon intresserad) på söndag kl 12:30. HHC:s j18 i Glysis kl 12:30!

Spikmatta

Just nu sitter jag med en såndär spikmatta mot ryggen och känner hur varm man blir! Har sen i lördags ont i ryggslutet av nån anledning.. Men har ingen aning om vad det skulle kunna vara.. Och ärligt talat så vet jag inte om den här spikmattan hjälper mot nånting, men jag gillar den ändå!

Idag har varit en sånhär dag då jag bara har fixat massa småsaker som man inte har möjlighet att göra andra dagar, Skrivit ut nya domarkvitton, satt in kontanter på banken, Fixat med olika räkningar och småstädat i rummet.

Imorgon ska jag till sundsvall för att se vad som gäller för gymkort på Gold´s igen, äta middag med en kompis och sen avsluta dagen med några öl på en krog nånstans! Det är ju ändå min födelsedag imorgon ;) så några öl tänker jag faktiskt ta även om jag har match på onsdagen. Den börjar dock inte förrän kl 19 så det är nog ingen fara!

Sen under nästa vecka om jag nu skaffar gymkort så kommer det bli till att ligga i då jag ändå kommer att jobba i Sundsvall och Härnösdand.

På återseende!

Analys Hudiksvall - Hofors

Idag fick jag jättemycket kritik från Huvuddomaren, som också var samma kille som var med och höll i årets domarkurs för Hälsingland, och han sa det att om jag ska upp någon division, så måste jag skärpa till mig en hel del! Och jag kände att jag inte presterade som jag kan göra eftersom det blev sent på lördagkvällen, (var nog hemma till omkring 11 - halv 12 på natten) och sen upp idag och åka iväg sådär stel och trött på morgonen. Men hursom helst så måste jag få in allt det här med placeringar vid avblåsningar främst! Och liksom.. Lära mig alla grunder så de bara sitter utan att behöva tänka på dem!

Men det är fortfarande början på säsongen för mig ännu och allt börjar dra igång för mig från och med på onsdag. Då har jag Hudiksvalls J18 i Hudiksvall. Därefter är det matcher till och från både under veckorna och helgerna, men ungefär 2 matcher i veckan vilket är lagom då jag kommer få lite andra aktiviteter för någon vecka frammåt nu med.

Majoriteten av matcher jag har är division 3 och inte bara i Lindefallet som förra säsongen, utan nu även i Bollnäs, Söderhamn och järvsö vilket kommer bli skitkul! Har även blivit tillsatt på invigninsmatchen i LIndfallet för deras nya rink 2011 - 11 - 11! Och det kommer nog bli något utöver det vanliga, precis som på deras avslutningsmatch (som jag också fick döma). Raketer och uppvisning och nationalsång med mera! Är så glad att jag får vara med och både avsluta och nystarta i LIndefallet! Det värmer massor :D

Upcoming updats i veckan! Har en hel del att skriva om men, kan ju inte ta allt på samma gång så, stay in touch ;D

Hockeyhelg @ Glysishallen

Hallå där!

Igår (Lördag) så åkta jag och hjälpte till på en U13 cup för de hade dåligt med domare. DAIF:aren (domaransvarige) hade bara fått ihop två domare till de 11 matcher som skulle spelas under dagen. Så jag fick åka dit tillsammans med en annan kille som bor en bit utanför Gnarp. 

Första matchen på cupen vid halv 9, men jag och den andra killen fick vår första kl 12, så det var rätt skönt att få sova ända till kl 10 på lördagmorgonen då jag hade en liten födelsedags middag med bra vänner på fredagen, som avslutades med paranormal activites 3 på bio i Sundsvall. Mycket bra film, men ack så läskig haha!

Hur som helst så fick jag döma Brynäs de tre första matcherna haha! De ställde upp med 2 lag, Brynäs vit och brynäs svart. Sedan deltog även Sundsvall hockey, Timår IK och Hudiksvall. Kan avslöja att cup pokalen togs hem av Timrå och en andraplats blev det av HHC.

Idag söndag så var jag och dömde en U15 match i Glysis. Var en lugn match mellan HHC och HHC haha.. Hudiksvalls hockey club vs Hofors Hockey Club! Det var en Hudikspelare som blev hämtad med ambulans dock då han ramlade illa. Det var ingen som gjorde nått oschysst, utan det blev bara olyckligt. 

  

Morgon på Glysis haha!



Hudiksvall - Timrå



Brynäs vit - Sundsvall



Kommer ärligt talat inte ihåg vad vi pratar om här men, nått var det tylidgen!

Ha det sålänge och ta det lugnt!

 


Onsdagsmatch!

Såg idag på swehockeys inloggning att jag blivit tillsatt på ännu en match. Denna match var viss HHC J18 som tar emot Avesta i Glysushallen. gud vad skönt, även om det bara är en match så ger det ett litet flow i det hela och man kommer inte av sig lika mycket som när man får vänta i en vecka på match. Hoppas då att det går bättre på onsdag än vad det gjorde nu senast!

Utöver så är det match nu på söndag och nästa söndag. HHCs U16 nu på söndag i Glysis. För er som är intresserade så är nedsläppet kl 12:30 =)

Så mycket tjänar NHL domare!

Att domare tjänar pengar är inget nytt, och även en självklarthet! Men att domare i te,x NHL tjänar pengar.. Det är ju många som funderat på frågan "hur mycket" och jag lyckades luska lite i hur mycket NHL domare tjänar!

“The entry level salary is $90,000 a year, while the most senior officials can make up to $225,000. The referees are paid extra for each game they work over 70 games -- overtime, if you will -- and the 20 referees and 19 linesmen selected to work in the playoffs earn bonus money.”

From USAToday.com

“The base salary range for NHL referees is $110,000 to $255,000 and $72,000 to $162,000 for linesmen.”

From slam.canoe.ca

inte illa och tjäna mellan 770 000 och 1,5 miljoner på en tisdram som är mellan augusti och mars!

skulle inte vilja vara domare...

... I den här matchen mellan Senators och Flyers!


Domare i Elitserien.

Mycket bra videoklipp om hur det går till för domarna i Elitserien! Det som är lite roligt är att Peter Lyth är med, han som var vår instruktör i somras på domracampet i Furudal! Se och njut =)


Analys - HHC - Hedemora/LAIK

Som nämnt i inlägget innan så var det det bra hockey i början på Matchen. Norell (HD) höll en hög nivå, men lät ändå spelet vara rättvist och ofarligt. Hedemora tar ledningen med 1-0 och därefter kämpar HHC på för en kvittering.

Första perioden var riktigt rolig, fast jag som även hade dömt en match innan var lite stel och kall då jag inte tog av mig utrustningen mellan matcherna, så det blev runt 45 minuters vila där med lite vätskepåfyllning och påfyllning av kolhydrater! Däremot så kom jag in snabbt i det höga tempot och mjuknade upp igen. Det var i andra perioden som matchen började gå utför med början då HHC:s lagkapten drog igång och började skrika och gapa.

Men han fick sitta av sin 10a och det var precis vad han förtjänade! Bra av Norell som vågar säga till att nu är det nog också. För det händer varje match att man som domare eller linjeman råkar stöta sig på pucken, och när det väl händer så går det ju inte att göra annat än att gilla läget! Att börja skrika och gapa om att vi ska flytta på oss, det löser verkligen ingenting.

Inte långt därefter, så drar slagsmålet igång efter att en HHC spelare krockat in i Hedemoras målvakt. Jag var snabbt nere vid målet som främre linjeman och såg att HHC killen tog mycket stryk från Hedemora spelaren. Hudiksvall killen ligger då på isen och Hedemora spelaren på honom och slår mot huvudet, så jag liksom går ner på knän och pressar mig in emellan så att Hedemora spelaren ska sluta slå mot honom (Jag utgår från att han är smart nog att inte slå mot mig) och mycket riktigt så slutar han, därefter så drar jag iväg honom bort därifrån och ser då nyqvist särar på två andra spelare, så jag åker dit och hjälper honom att gå emellan.

Därefter vill Norell dubbelkolla med mig om att han gjort rätt med nummer och straff på alla spelare. Men jag som legat med huvudet i marken har faktiskt ingen riktig koll på det, (Så frågan är om jag gjorde rätt som inte höll ordentlig koll). Men det är som sagt huvuddomarens ordinarie uppgift! Och han höll ju ändå bra koll så, jag tror att vi alla tre skötte oss som vi skulle.

Men däremot så måste jag lära mig att ta hand om kritik bättre från spelare och ledare. Jag måste bli mer bestämd vad gäller att dirigera spelare till och från, för det är sällan jag stoppar spelare från att åka tillbaka in i ett bråk, vilket jag bara måste skärpa till mig på!  

Sen är det så svårt att hålla igång när man har få matcher som jag nu har. Man kopplar liksom bort det hela med tiden och måste börja om lite grann inför varje match. Hoppas att det blir bättre efter Oktober.

Det är nog nyckelpunkterna till denna match.

J18

2011-10-16
J 18
Hudiksvalls HHC - Hedemora/LAIK


Hockeysöndag!

Tjopp! Klev upp vid halv åtta tiden imorse för att göra mig iordning inför kommande matcher idag. Jag tror aldrig jag segat så mycket på en morgon som idag.. Ställde fram klockan igår från 7 till halv åtta, så klev upp en haltvimme senare än vad jag egentligen tänkt göra. Åt frukost jätte jätte långsamt, kollade på en hel del tv efter det innan jag gick ut till bilen. Fick skrapa rutorna också! Hua! Men omkring halv nio var jag ändå påväg. En bit efter halv nio var det... Och likt förbannat så var jag på Glysishallen vid 9... Det tar inte 40 minuter till Hudiksvall, och det tar inte en timme för mig att ställa iordning på morgonen (Jag packade domarbagen kvällen innan).

Nåja, Elias kom ganska precis samtidigt som mig vid nio till Glysis och vi slösnackade i princip tills första matchen började. Det var en U14 match mellan Hudiksvall och Järsö Ik. Det här var första matchen på något år som jag dömde tvådomar system. Var riktigt ovant och konstigt...

Meeen matchen rullade på pch förutom jättemycket trashtalk från Järvsö så gick matchen bra.

Sedan vid halv ett så började J18 matchen mellan Hudiksvall och Hedemora/Långshyttan (LAIK). Matchen började med riktigt bra hockey och Hudiksvall Tog ledningen med 3 - 1 till mitten på andra perioden. Därefter drog Hudiksvalls lagkapten på sig en 10 minuters utvisning för att han klagade både på domslut och även vår existens på banan.. Herregud, en lagkapten ska vara ett föredöme för laget.. Inte den som bara åker runt och klagar på domarna!

Efter den tian så bröt det ut ett större slagsmål på isen där en hudikspelare kör in i Hedemoras målvakt. Jag som lyckas med allt hamnade under båda lagen tillsammans med Hudikspelaren, blev rätt mos där. Men efter ett lite längre avbrott i spelet så fick Hedemora 2 st 2 minuters utvisningar för roughning och hudiksvall fick 2+2+5 minuter för bland annat slagsmål.

Därefter tappade Hudiksvall sitt spel och Hedemora gjorde 3 - 2 och kvitterade sedan till 3 - 3. Hhc tar timeout och börjar därefter att spela ännu fulare och hårdare. Med någon minut kvar gör Hedemora rättvist 3 - 4 och vinner därav matchen.

jag lyckades få en rejäl smäll av en spelare som kör in i mig. (Avsiktligt eller ej vet jag inte, men det lät som på kollegorna att killen inte var glad). Och var det så, så skulle killen utan tvekan ha blivit avstängd ett par matcher tycker jag! Så jäkla osportsligt att göra något sånt! Ärligt talat så gör Hudiksvalls J18 en riktigt dålig insats idag! Skärpning till dom nu!

Lite bilder från Dagens J18!













Analys kommer senare under kvällen eller imorgon! Ha det sålänge och skippa trashtalket!


International suit up day!

Hoppas ni alla varit uppklädda idag! Det är ju inte varje dag som det är 13 oktober och just International Suit up day! Jag ar knappt gått utanför dörren idag, men nog har jag haft kostym på idag!





Nog om den dagen nu och eftersom jag inte har så mycket att skriva om så kan vi väll ändå ta upp det här med Domartröjor! Och jag vill referera till NHL:s nya "referee jerseys". Tycker de är så jäkla snygga! Just att de har bredare ränder och sedan att de rödmarkerade på huvuddomarnas tröjor går liksom i lite annorlunda form.



tycker de är så snygga!

I övrigt med livet så är det väääääldigt segt just nu! Inget arbete inplanerat på 2 veckor nu förutom matcherna jag har nu under söndagarna. Vilket är... segt!

Hade även tänkt kila ut och springa, men det blir inte så ikväll. Nu har det blivit riktigt ritkgti kallt ute med på kvällarna så det blir mycket svårare att andas när man kommer upp i tempe. Igår sprang jag faktiskt 3 km i eljusspåret vilket var lite annorlunda i jämförelse med den vanliga rundan. Jag sprang visserligen ungefär 3 kilometer innan jag gick in i spåret så det slutade på runt 6 km totalt.

Imorgon blir det älgjakt med Leffe haha! Ser inte fram emot den precis, men har inget emot den heller så! Känner att jag inte har några bra kläder att sitta i i skogen.. Meen det blir nog bara en dag i år så jag överlever!


Onsdag 12/10

Hej på er alla! Idag har varit ännu en av dehär slappa dagarna, har inte gjort så mycket särskilt alls! Inledde dagen med ett samtal från Pontus, och fast vi har snackat en hel del via skype, och sen så träffades vi i söndags och sådär så hade vi tydligen ändå en hel massa saker att prata om! Meeen det ska snackas lite skit med ibland å!

Annars har jag spunnit lite på en av affärsplanerna jag har, och just nu är jag precis hemkommen från en springtur runt Gnarp.

Under turen så började jag tänka lite på allt som var i sommras, och det sägs ju att en bild kan säga mer än tusen ord. Det var ett tag sedan nu, men jag blir lika glad varje gång jag ser alla olika bilder från i sommras. Även om sommaren var en av de få väldigt hemska sommrar jag haft, så var det samtidigt en av de bästa, i all förvirring och knasigthet så hade den sina underbart ljusa stunder. Nu är sommaren slut på riktigt, det är kallt ute och blåser och vädret är jättekonstigt. Ena sekunden är det storm och regnar medans andra sekunden är det ovanligt varmt och alldeles vindstilla.



En bild kan säga mer än tusen ord.

Annars så såg jag idag på vår hemsida att det tillfallit ytterligare en match till mig, så nu har jag matcher alla söndagar månaden ut. Samtidigt hoppas jag på att få några fler matcher ändå, det behövs verkligen nu om jag ska kunna avancera framåt!





Att vakna med 100%

Hallå hallå! Imorse när jag vaknade, och kollade mailen på telefonen, (är i princip det första jag gör) så hade jag fått ett mail från Helion som tyckte att jag hade gjort ett utomordentligt fint jobb under fredagen, och att göra uppdrag åt dem är verkligen krävande! Under ett besök i en butik så är det ungefär 50 olika punkter du måste komma ihåg när du går ut från butiken.

Alltifrån vad för reklam som är publicerad, hur den är placerad, vart, vilken typ av reklam, (på datorer, på hyllor osv osv). Säljarnas inställning till vissa produkter, säljarnas klädsel, hur belysningen är i affären, hur många kunder och en massa massa mer! Det brukar vara mellan 50 och 70 frågor man ska svara på och formulera sedan i rapporten. (Just för Helion). Och eftersom helion är ett internationellt företag och man ofta gör uppdrag åt större internationella företag så ska rapporten skrivas på engelska med. (Typ HTC, Intel (Core), telecom, Shurgard mm).

Så jag hade tydligen lyckats fått 100/100 inom alla rader!


Your grading for this evaluation: 100
Instructions/scenario’s followed: 10 (Good)
Consistency between Question Answers & Comments: 10 (Good)
Level of spelling / Grammar / Layout / Punctuation: 10 (Good)
Added Value Comments: 10 (Good)
100

Mycket nöjd! Så efter det lilla missödet förra månaden så hoppas jag på att jag fått tillbaka förtroendet igen haha!

Nu ska jag käka och sen måste jag in till kommunhuset för att de behöver lite utlåtandet om förslaget om att lägga ner ytterligare skolor i kommunen, och sedan utöka äldrevårdsomsorgen med massor! Sååååå vi får se vad för slags åsikter som kommer fram ikväll!

Måndagkväll

Idag, har varit en seg dag tycker jag! Har inte gjort särskilt mycket precis haha. Lyckades iallafall deala lite med NOBOSPORT om årets sponsring till Hälsinglands Ishockeydomareklubb eftersom jag lyckades att bli sponsoransvarig för den i år. Har även ställt av hojen för i år, eller förmodligen för resten av livet.. Tror inte jag kommer att vara ute och åka med den någon mer gång nu faktiskt.. Får se om jag piffar upp den och säljer den eller om den landar på skroten!

Nu under kvällen så¨har jag redigerat film! Vill så gärna få klart den, men det tar så lång tid att få fram reslutat! Och det är så svårt när det finns strax under 5 timmars bildmateriar till den...



Jag använder då Pinnacle studio 15 Premium HD och tycker det är superbra att göra med! Lite såhär kan det se ut, håller på att fiffla med effekter till en av texterna i filmen =)

Nu måste jag överväga om det blir en löptur innan kvällen blir för sen, kall och mörk!

Morgonträning

God morgon! Eller ja, klockan är visserligen 11. Men jag har varit nere och tränat en lite över en timme, duschat och ätit en rejäl frukost redan, trots det så har jag absolut ingenting särskilt planerat. Körde en del boxning på säck och därefter lite mage och armar.

Passade även på att köra en del MAQ så jag inte sträcker mig när jag ska slå hål i papper näste gång! Nu blir det som sagt  en lugn dag idag. Men det blir nog ändå en löprunda ikväll så formen kommer tillbaka efter veckans småtjocka bravader!

Hörs ikväll gott folk!

Höstrusk

Heeej heeej Hallååååå! Jobbade i Birsta idag med mellan 10:30 och 18:30. och under hela dagen var det mulet och ganska så småkyligt. Stod ute hela dagen i montern som vi byggde upp då på morgonen. Det var sjukt lite folk där idag och därmed också ganska lite att göra.

Vi lyckades även komma upp i helgens mål och fick därmed ett varsitt presentkort på 250 kr på Birsta city, och det är typ mer än vad jag har på kontot just nu så det är stora pengar det haha ;)

påvägen hem så började det att spöregna och blåsa (glad att det inte kom tidigare)! Och nu märks det, när det är kallt ute, blåser en massa, löv faller från träden och det regnar. Nu är det höst på riktigt, och snart verkligen vinter!

Frös jättemycket när jag kom hem så det blev lite mys med ljus, massa varmt te och mackor =)





Nu ska jag forttsätta att se "natt på museum" på 4an =) Ha´t!


Ännu en dag i Birsta

Idag, precis som förra helgen spenderades i Birsta för att ingformera människor om trafiksäkerhet, däckbyten, däckförsäljning och andra relevanta saker inför bytessäsongen. Likaså kommer det bli imorgon.

Var även med Teresia (nog en av de personer jag känt längst och fortfarande har kontakten med) till timrå och såg när de tog emot Brynäs. Som jag har längtat! Och det var en riktigt bra match med några snygga mål! Kvällens publiksiffra var runt 4200.

Har inte så mycket mer att säga för kvälen, är bara trött och ska nog lägga mig snart, imorgon blir även sista arbetsdagen i birsta på ett tag framöver. Nu blir det lite annan form av jobb igen. Ha det bra sålänge så skriver jag förhoppningsvis imorgon igen! =)

Idag var en underbar dag!

Goood kväll! Imorse, vaknade jag för första gången, på en veckodag UTAN att någon hantverkare, eller traktor dånar utanför rummet.. Fick även sova till klockan 11 helt ostört! Mycket skönt :D

Nu har jag nyligen bokat biljetter till matchen mellan Timrå och Brynäs på lördag. Ska bli mycket skoj!



Det var nästan fullbokat i EO:N Arena till på lördagen så vi hoppas på bra stämning med :D Hade även tänkt ge er bilder på hur katastrofal vår gata ser ut just nu med alla snubbar som är här med kablar och gräver och grejjer... Men så blev det ju inte!

Jaja, ni får ha det bra sålänge! Hörs imorgon någon gång =)

Mikrofon på Rönnmark!


Kovland - Sollefteå J18 del 2 - Analys

Nuuuu lyckades jag skriva del 2. Men så glömde jag publicera den och så försvann heeeeeela paketet! Alltid lika roligt...

Men vi kör igen då! Som sagt,

På vägen till Kovland ringer Västernorrlands Tillstättare mig och frågar om jag vill gå på linjen när Timrå tar emot Modo i en U16Elit match på lördagen. tyvärr måsta jag ju tacka nej då jag jobbade i birsta under tiden då matchen gick.

Men när vi kommer till Kovland så möter vi upp den tredje kille som är från Sundsvall och ska agera linjemann med mig för kvällen. Vi värmer upp med lite GRIS och därefter löpning och lite töjning av musklerna för att slippa sträcka oss under matchen.

Kan säga att det var en lugn första period som slutade med någon enstaka utvisning och ledning med 2 mot 0 för Kovland. Jag hängde med utan några problem och allt kändes riktigt riktigt bra! Kände mig även väldigt bekväm med de nya armbågs och benskydden samt domargördeln som jag nyligen köpt in.

I andra perioden så drar kovland ifrån ytterligare med några riktigt snygga mål, bland annat ett slagskott från blå som går ribba in. Och även ett friläge där Kovlandspelaren nästan fintar ut målvakten ut i sarghörnet!

Det blev även en ett litte smärre gräl framför mål och 2 killar lyckas krocka in i varandra så att den ena killen börjar blöda en hel del från näsan. Några fler utvisningar än i första med, men fortfarande en lugn period.

Tredje var lite stökigare, men Kovland drog ifrån ännu mer och matchen slutade med 5 mål mot 1. För min del kändes allt superbra trots att jag varit uppe sen innan 7 och arbetat ganska intensivt under dagen. Det känns även att all träning har gett resultat då jag hände med jättebra både fysiskt och Psykiskt.

Nästa match jag har inplanerar är HHc - Lsk i Glysis den 16onde oktober vid 12:30 (?!).



Fick även möjligheten att inviga den nya domarbagen!



På återseende! =)

Helgens arbete i Birsta

Under lördag och söndag så har jag arbetat på ett event som Goodyear anordnat. Goodyear Safety weeks heter det och går ut på att vi har personal på Birstaparkeringen som går runt och kontrollerar folks bildäck. Det fyller i en liten mall som de sedan får på vindrutan på bilen. De får även ett erbjudande att köpa 4 Goodyear bildäck för 3 hos utvalda däckverkstäder i Sundsvall, Härnösand, Ånge och Hudiksvall.

Jag står i en informationsdisk och informerar om lagar och säkerhet för just bildäck tillsammans med en säljare från någon av däckåterförsäljarna. Hit kan folk komma för att kolla upp priser på just sina dimensioner, eller vara med och tävla och ha möjlighet att VINNA nya däck ;)

Eventet kommer att pågå under nästa helg med!




Här står jag och demonstrerar däck haha!

Under lördagen så fick jag ett litet roligt dilemma på axlarna! NORTHCAR har även en liten bilutställning bredvid vår monter och hade några bilar ståendes där som folk får provköra och testsitta osv. På kvällen så lyckades de lura på mig att köra hem en av deras bilar över natten då både bilen och jag skulle tillbaka till Birsta dagen efter, så helt plötsligt när jag skulle hem så står jag där med 2 bilar som skulle hem hahaha!

Det löste sig ganska bra och det är ju sällan man får åka en sprillans ny Opel till och från arbetet :P


Som sagt! Sällan man får åka i en sån här ny och fin bil :D



Birsta city på kvällen! Tycker det är riktigt mysigt här på kvällen. Särskilt nu när det börjar
bli mörkt och kyligt ute.

Kovland - Sollefteå J18 del 1 - fredagen

Hejsan! Måste säga det att bättre sent än aldrig! Eller?

Hur som helst så var jag i Kovland i fredags och dömde en j18 match. Matchen började vid 7 tiden och jag kan säga att fredagen var ytterst klockad!

mellan 08:00 och 13:00 så agerade jag lärarvikarie för årskurs 1 och 2 på Lönnbersskolan i Bergsjö hahaha! JAG som lärare! Det var en upplevelse måste jag säga. Snacka om att de små var gaaaaaaaalet energiska av sig. Jag var under förmiddagen idrottslärare och det blev mest lekar på grusplanen vid trimavallen, "under örnens alla vingar " och "svansjaga" var väll de mest populära lekarna, fortfarande! Hahaha dom lekte nog även jag när jag var i den åldern!
Efter lunch var det matte som gällde. 4+2 och 8+7 var talen som låg i fokus, och tur som man har så har man ju hängt med lite i skolan så man hade lite koll ;)

Klockan 15:00 så var det kurs i Birsta inför helgens event för Goodyears safety control på Birsta city. Så jag som slutade 1 åkte direkt från skolan för att packa och äta hemma, sen direkt iväg till birsta. Kom fram strax innan 15 så det var perfekt tidsintervall.

Klockan 17:00 slutade kursen och jag skulle bli hämtad i stan vid 17:30 av Edin som agerar HD denna match. Så jag får skjuts av han som är eventansvarig till stan och är på plats kvart över 5. Så jag kilar in på donken och beställer en sallad som jag får käka i bilen. Men det otroliga är att allting var så perfekt i tidsaspekterna under fredagen!

RSS 2.0